Dr. Adrian Marinescu: reguli de respectat la ieşirea din izolare VIDEO

Dr. Adrian Marinescu, medic primar boli infecţioase, explică regulile pe care trebuie să le aplicăm la ieşirea din izolare pentru a preveni izbucnirea unor noi focare de COVID 19.

Cu toţii aşteptăm cu nerăbdare ziua de 15 mai, când măsurile luate de autorităţi pentru a preveni creşterea numărului de îmbolnăviri cu COVID 19 se vor relaxa. Însă virusul nu dispare odată cu ziua de 15 mai.

Aşa că medicii ne recomandă să fim precauţi în continuare. Chiar dacă nu vom mai avea nevoie de declaraţii ca să ieşim din casă, asta nu înseamnă că nu trebuie să respectă, regulile de igienă, de distanţare socială. Măştile vor fi obligatorii în spaţiile închise, pentru a limita răspândirea noului coronavirus, iar adoptarea unui stil de viaţă sănătos va fi un aliat important împotriva formelor grave de boală. Am stat de vorbă din nou cu medicul Adrian Marinescu prin Skype despre ce ar trebui să facem după data de 15 mai ca să reducem riscul de contractare a coronavirusului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Adrian Marinescu - Medic primar boli infectioase
Dr. Adrian-Gabriel Marinescu este medic primar Boli Infecțioase cu specializare în Hepatologie și, în prezent, directorul medical al Institutului „Matei Balș” din București. Experiență profesională •2003 – 2008 Institutul Național de Boli Infecțioase “Matei Bals”, medic rezident; •2008 ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar boli infectioase
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult