Despre cancerul de sân, scorul BIRADS şi mastectomie INTERVIU cu medicul Cristian Viişoreanu VIDEO by CSID

Am stat de vorbă cu medicul Cristian Viişoreanu, chirurg oncolog, despre câteva lucruri importante legate de sănătatea sânilor şi cancerul mamar, despre analize, investigaţii, terapii, scorul BIRADS şi mastectomie!

Nu rataţi ecografia mamară anuală dacă aveţi mai puţin de 40 de ani şi mamografia regulată făcută după această vârstă. Doar aşa vă puteţi menţine starea de sănătate a glandei mamare şi puteţi depista orice leziune, benignă sau malignă, cât mai aproape de debut. În cazul cancerului mamar, cel mai frecvent în cazul femeilor şi care afectează anual peste un milion şi jumătate de persoane din întreaga lume, şansele de supravieţuire pe termen lung pot ajunge şi la 90 la sută dacă pacientele ajung la medic cât mai repede.

Specialiştii vă sfătuiesc să vă autopalpaţi periodic şi să semnalaţi medicului orice umflătură, secreţie atipică sau sângerare de la nivelul sânului. În ultimii ani, investigaţiile şi metodele de tratament au evoluat foarte mult în cazul cancerului de sân. Am stat de vorbă cu medicul Cristian Viişoreanu, chirurg oncolog, despre câteva lucruri importante legate de sănătatea sânilor şi cancerul mamar, despre analize, investigaţii, terapii, scorul BIRADS şi mastectomie!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Cristian Viişoreanu - Medic primar chirurgie generală
Dr. Cristian Gabriel Viișoreanu este Medic primar chirurgie generală, supraspecializat în tratarea cancerului mamar. Competenţe și supraspecializări: chirurgie oncologică, ecografie generală și intervenţională, endoscopie digestivă Dr. Cristian-Gabriel Viișoreanu are o carieră ...
citește mai mult