De ce nu e bine să avem oglindă în dormitor. Recomandările unui maestru Feng Shui

  • Publicat:
  • Actualizat:

Invitat în emisiunea „Înapoi în viitor” cu Andreea Perminova, Emilio Gaman, Sound Healing & Feng Shui Master, a declarat că oglinda nu are ce căuta în dormitor, pentru că amplifică spațiul și creează o energie mult prea dinamică, având un impact negativ asupra somnului.

De asemenea, în cazul băilor, considerate încăperi care dau afară energiile negative din casă, trebuie să ținem permanent ușa închisă și vasul de toaletă trebuie să aibă mereu capacul lăsat în jos.

Dacă o baie este localizată în sud-vest, este indicat să folosim un element decorativ de culoare roșie, cum ar fi un suport pentru săpun, un covor sau un prosop roșu.

„Dacă există dificultăți financiare în casă, ne interesează cum arată sectorul de sud-est al locuinței, care reprezintă prosperitatea în tradiția Feng Shui. În acest spațiu nu trebuie să existe elemente de foc (obiecte cu pigment roșu, fuchsia, roz, grena, portocaliu aprins), metal și nici lumini puternice.

Sud-estul este un sector de lemn, deci focul va arde din energia banilor. În schimb, sunt recomandate culorile de apă și lemn, deci nuanțe de albastru, verde, maro, negru.

De asemenea, e indicat să folosim plante. Una dintre plantele despre care se spune că stimulează energia banilor este pachira aquatica sau arborele banilor. Un alt exemplu de plantă care atrage banii este crassula (arborele de jad).

Dacă ne place să folosim multe plante în apartament, e indicat ca în zona de est și de sud-est plantele să nu aibă frunze ascuțite, pentru că acestea reprezintă energie de foc. Așadar, putem poziționa plantele cu frunze ascuțite (inclusiv cactușii) în zona de sud.

Printre obiectele recomandate pentru abundență financiară se numără plantele, simbolurile de prosperitate (cum ar fi nodul mistic tibetan) sau statueta cu cifra 8 auriu, care reprezintă infinitul. Însă nu este de ajuns să deținem astfel de obiecte, ci și să rezonăm cu ele, să ne placă modul în care arată”, a declarat Emilio Gaman.

Mai jos puteți urmări emisiunea integrală „Înapoi în viitor” cu Andreea Perminova și Emilio Gaman.

Urmărește CSID.ro pe Google News