De câte ori trebuie să faci sex? Psihologul Constantin Cornea răspunde

Psihologul Constantin Cornea a răspuns în podcastul Altceva cu Adrian Artene la o întrebare arzătoare: „De câte ori trebuie să faci sex?”
  • Publicat:

Psihologul Constantin Cornea a fost invitat în podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene, unde au discutat despre viața sexuală în cuplu și „numărul de aur” din dormitor. Așadar, de câte ori trebuie să faci sex? Psihologul răspunde.

„Valoarea dormitorului nu este de ajuns (…) Ca o viață de cuplu, din perspectiva sexologului să fie perfect funcțională, avem scenariul sexual al femeii și scenariul sexual al bărbatului. Scenariul sexual al bărbatului începe „aș vrea așa, așa și așa”, iar al femeii este „aș trebui să simtă și să știe ce vreau eu, cum vreau eu și când vreau eu”. Nu are cum”, a explicat psihologul Constantin Cornea.

Este foarte importantă comunicarea în cuplu, iar dincolo de faptul că partenerul ar trebui să știe ce îți dorești de la el, ideal ar fi să-i și spui ce-ți dorești cu adevărat.

„Din nefericire, ipocrizia poporului acesta este perfect funcțională, pentru că pe femeie nu o lasă se dezvolte îndeajuns. Femeile se împart între ființele asexuate, care își doresc să experimenteze și partenera de cuplu, care își pune problema că dacă ar trece prin tot scenariul acela ar putea fi văzută ca pe o…cuvântul ăla de începe cu „c””, a spus specialistul.

Constantin Cornea are 15 ani de experiență în psihoterapia de familie, despre care consideră că este forma supremă de lucru cu inteligența, valorile, caracterul și temperamentul persoanei, prin care, orice plan de viață poate deveni o poveste de succes.

În calitate de coach, Constantin Cornea a susținut workshop-uri pe teme precum fixarea obiectivelor, comunicarea în organizații, motivația și responsabilitatea, managementul conflictelor, managementul stresului, stima de sine, controlul emoțiilor, inteligența emoțională și psihosomatică.

Vezi podcast-ul integral pe canalul de Youtube.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult