Cum să consumăm corect peștele pentru a nu ne umple de toxine: sfatul unui reputat medic

Invitat în emisiunea „Gândul Green”, dr. Radu Țincu a vorbit despre poluare și despre zonele care sunt cele mai afectate de poluare. Acesta spune că există anumite zone unde poluarea este mai intensă și anumite zone unde poluarea este ceva mai redusă, în special în zonele europene din cauza legislației mult mai restrictive cu privire la poluare. Cu toate acestea, poluarea există indiferent de zona în care ne aflăm. 

Pește oceanic vs. pește de munte

Mai mult, dr. Radu Țincu pune în evidență diferența dintre dintre peștele oceanic și cel de munte. Este mai mult decât evident că peștele oceanic este încărcat cu mai multe substanțe chimice, deoarece oceanul este ultimul rezervor care adună toate aceste ape intens poluate.

Dr. Radu Țincu recomandă consumul diversificat de pește, prin alternarea peștelui oceanic cu peștele de apă dulce sau chiar cu peștele de crescătorie. „Când avem o expunere toxică generală, singura posibilitate de a nu ne intoxica este să diversificăm sursele de alimentație și să nu folosim în mod constant același tip de pește din aceeași zonă.”, adaugă invitatul.

Diversificarea consumului de pește constă în diversificarea zonelor si a tipului de pește, deoarece nu toți peștii înmagazinează la fel substanțele chimice. „Dacă această diversitate este asigurată, cred că reducem semnificativ riscul de a ne expune la anumite substanțe.”,  a declarat dr. Radu Țincu în emisiunea „Gândul Green”.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Radu Țincu - Medic primar anestezie si terapie intensiva, toxicologie
Conf. Univ. Dr. Radu Ciprian Țincu este medic primar în cadrul secţiei de Terapie Intensivă - Toxicologie a Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti. Dr. Radu Țincu este încredințat că medicina fără Dumnezeu nu există, pentru că, așa cum mărturisește, ”omul pe care-l tratează ...
citește mai mult
Sarah Mușat - Medic primar anestezie si terapie intensiva, toxicologie
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult