Când ar trebui să ne îngrijoreze un nodul diagnosticat la sân? VIDEO by CSID

Există însă şi formaţiuni tumorale ale sânilor care sunt benigne. Însă orice nodul suspect trebuie semnalat medicului, singurul care poate pune diagnosticul. Am stat de vorbă cu dr. Elena Claudia Teodorescu, medic primar radiologie şi imagistică medicală care ne-a spus când ar trebui să ne îngrijoreze un nodul depistat la sâni.

Cancerul mamar este cel mai frecvent tip de cancer depistat la femei. Conform statisticilor, peste un milion şapte sute de mii de femei din întreaga lume sunt anual diagnosticate cu afecţiuni mamare maligne. Din fericire, boala poate fi depistată la timp şi vindecată dacă se repectă controlul mamar anual, însoţit de o ecografie până la 40 de ani şi de o mamografie după această vârstă.

Există însă şi formaţiuni tumorale ale sânilor care sunt benigne. Însă orice nodul suspect trebuie semnalat medicului, singurul care poate pune diagnosticul.

Am stat de vorbă cu dr. Elena Claudia Teodorescu, Medic primar Radiologie şi Imagistică Medicală, fondator Clinica Donna, care ne-a spus când ar trebui să ne îngrijoreze un nodul depistat la sâni.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Elena Claudia Teodorescu - Medic primar Radiologie și Imagistică medicală
Dr. Elena Claudia Teodorescu este Fondator și Director Medical Donna Medical Center, Medic primar Radiologie și Imagistică medicală  si Doctor în Științe Medicale. ✓ Peste 15 ani de Supraspecializare în Senologie Imagistică ✓ Peste 80,000 de examene (mamografii, ecografii mamare și ...
citește mai mult