Aurelian Ciocan: „Simțul umorului poate fi antrenat, dar este o abilitate pe care o ai sau nu”

  • Publicat:

Invitat în emisiunea „Înapoi în viitor cu Andreea Perminova”, Aurelian Ciocan, expert în comunicare verbală și nonverbală, a vorbit despre emoții si despre cum acestea pot fi gestionate.

Repetiția și expunerea, instrumente care te fac mai bun în comunicare

Aurelian Ciocan: „De emoții nu scapi niciodată, dar poți învăța să le gestionezi”

„Cu toții avem emoții, toată viața vei avea emoții, însă făcând astfel de cursuri, vei învăța să gestionezi emoțiile și  să te descurci în situații dificile”, a precizat Aurelian Ciocan pentru emisiunea „Înapoi în viitor”

Conform expertului, îndeosebi în mai marile companii, managerii de top apelează la media training. Și-n cadrul cursurilor, aceștia primesc întrebări dure, strategice, tocmai pentru a fi pregătiți în eventualitatea în care presa le poate aduce în discuție.

Vocea, gesturile, frazarea și dicția pot fi îmbunătățite prin antrenament

„Gesturile sunt extrem de importante pentru că ele vin cumva ca o completare a discursului”, a mai adăugat expertul în comunicare Aurelian Ciocan.

De asemenea, ritmul vorbirii este și el important. Alternanța de ritm este necesară în discurs, însă aceasta ar trebui să aibă o frecvență medie spre rară mai degrabă și nu spre rapidă. Majoritatea oamenilor fac această greeșală, aceea de a vorbi mult prea rapid în timpul unui discurs.

Simțul umorului poate fi antrenat, dar este o abilitate pe care o ai sau nu

„Dacă ești o persoană care nu posedă simțului umorului, pentru că sunt persoane care nu au simțul umorului și sunt buni profesioniști în domeniul lor, e aberant să te antrenezi să fii amuzant când tu nu ai această abilitate; desigur că ea poate fi antrenată, însă nu e absolut necesară, toate lucrurile ar trebui să fie cântărite în funcție de personalitatea noastră; calitățile noastre ar trebui șlefuite și promovate” a conchis expertul în comunicare în emisiunea Andreeei Perminova.

Emisiunea integrală „Înapoi în viitor cu Andreea Perminova”, invitat Aurelian Ciocan, poate fi urmărită mai jos:

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult