Pastilele de slabit iti slabesc si inima

Reductilul face parte din categoria amfetaminelor.
  • Publicat:
Pastilele de slabit iti slabesc si inima
Pastilele de slabit iti slabesc si inima

Reductilul face parte din categoria amfetaminelor. Medicamentul creste excitabilitatea cerebrala.

Specialistii in endocrinologie avertizeaza ca pastilele de slabit pot avea efecte grave asupra sanatatii. Cele mai multe dintre aceste medicamente trebuie eliberate numai cu reteta si la recomandarea medicului. Mai mult, pastilele de slabit, printre care si Reductilul, trebuie prescrise doar in cazul obezitatii, spun endocrinologii.

Exista insa foarte multe persoane, in special femei, care obtin acest medicament fara reteta, si il iau doar pentru a scapa de cele cateva kilograme in plus. Mai grav este ca sunt unii medici care prescriu acest tratament unor persoane care nu sufera de obezitate.

„Inainte de administrarea pastilelor, trebuie aflat daca pacientul nu are si alte boli. Reductilul, de exemplu, face parte din categoria amfetaminelor, este un excitant cerebral, care reduce pofta de mancare.

Acesta nu trebuie prescris pacientilor care sunt hipertensivi, care au puls ridicat sau tulburari de ritm si in nici un caz nu trebuie administrat celor care nu sufera de obezitate, pentru ca poate crea afectiuni cardiace”, afirma endocrinologul prof.dr. Constantin Dumitrache.

Acesta spune ca medicamentul creste exitabilitatea cerebrala si poate provoca slabiri accentuate. Totodata, specialistul atrage atentia la metoda de slabit prin administrare de hormoni tiroidieni, care poate provoca hipertiroidie.

Efectul placebo

Medicii spun ca si pastilele de slabit inofensive, de genul Clarinoului, nu au mai mult decat un efect placebo, in sensul ca dau incredere celui care le iau. „Unele medicamente de acest gen ajuta in metabolism si cresc arderile, dar nu duc la slabire. Desi se descriu pe prospect efecte spectaculoase, in realitate nu se intampla asa.

Cea mai buna pilula de slabit este miscarea si plimbarile de doua-trei ore pe zi”, spune prof.dr. Constantin Dumitrache.

Acelasi lucru il sustin si nutritionistii, care explica faptul ca cea mai buna metoda de a slabi este sa-ti schimbi stilul de viata si sa-ti ordonezi dieta. „Pastilele de slabit nu au nici un efect si nu le recomand niciodata”, mentioneaza nutritionistul prof.dr.Gheorghe Mencinicopschi, director general al Institutului de Cercetari Alimentare.

Urmareste filmul saptamanii recomandat de CSID: "Cum sa ramai fara prieteni"
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân