Machiajul permanent se dilueaza dar nu trece

Metoda este folosita si pentru acoperirea cicatricilor si a imperfectiunilor.
  • Publicat:
Machiajul permanent se dilueaza dar nu trece
Machiajul permanent se dilueaza dar nu trece

Metoda este folosita si pentru acoperirea cicatricilor si a imperfectiunilor. Anamaria Prodan: „Sora mea, Anca, foloseste machiajul permanent, iar acesta doare mai tare decat un tatuaj“

Specialistii in tatuaje considera ca machiajul permanent este o metoda simpla si nechirurgicala de aplicare a acestuia in stratul superficial al pielii. Dermatologii precizeaza ca in cazul machiajului permanent se introduce un pigment natural la nivelul sprancenelor, al buzelor si al pleoapelor.

„Pigmentii introdusi in piele sunt nonalergici, de origine minerala, care se pastreaza foarte bine in piele. Acestea nu afecteaza pielea, desi sunt anumite tipuri de piele care refuza aceste substante si se pot infecta. Un alt paradox reprezinta migrarea conturului, in cazul tatuarii formei buzelor, care migreaza.

Cauza ar putea fi faptul ca organismul i-a respins acei pigmenti”, sustine doctorul dermatolog Carmen Curea, de la Spitalul Colentina din Bucuresti. O alta explicatie pentru aceasta anomalie, mentioneaza dermatologul, ar fi ca persoana care a facut acel tatuaj nu a realizat conturul bine definit al buzelor.

Machiajul permanent este considerat de specialistii in tatuaje o metoda practica pentru persoanele active. Tenul gras, inotul in piscina, factorii de mediu cum ar fi ploaia, ceata si temperaturile ridicate deformeaza machiajul cosmetic, dar avand un machiaj permanent, neplacerile cauzate de factorii enumerati mai sus sunt inexistente.

Acest tip de machiaj nu este permanent ca si in cazul tatuajelor facute in celelalte zone ale corpului. Durata lor este de la 7-8 luni pana la 2-7 ani. Mai mult, machiajul permanent este folosit si ca metoda terapeutica. „Atat acest machiaj cat si tatuajele mai sunt folosite si cu scopul de a masca anumite imperfectiuni ale corpului.

Dupa cicatrizarea unei rani, rezultate in urma unui accident, cei mai multi recurg la mascarea semnului printr-un tatuaj. Machiajul permanent poate ascunde si unele cicatrici, dar are si scopul de a corecta diverse imperfectiuni ale fetei si de a accentua anumite linii, cum ar fi conturul buzelor, al sprancenelor”, spune Carmen Curea.

Tatuajele nu pot fi indepartate

Dermatologii atrag atentia asupra faptului ca tatuajele sunt permanente, iar orice fel de metoda de indepartare nu are nici un efect. „Laserul nu face nimic altceva decat sa scoata culoarea din derm, iar dupa inlaturarea culorii, persoana care a avut un tatuaj se va alege cu o cicatrice in forma tatuajului avut”, afirma dr. Curea.
 
Acelasi lucru se intampla si in cazul machiajului permanent care se indeparteaza printr-o alta sedinta de machiaj permanent, in care culoarea aleasa initial este inlocuita cu una de culoarea pielii. Persoanele care folosesc cel mai des acest tip de machiaj sunt vedetele.

„Eu nu am un astfel de tatuaj, desi imi imprim unul dupa fiecare moment important al vietii mele. Sora mea Anca foloseste machiajul permanent, iar dupa aproximativ sase luni se duce la retus, care costa in jur de 400 de dolari.

Din cate am inteles de la ea, un astfel de machiaj este mult mai dureros decat un tatuaj, pentru ca se fac in zone foarte sensibile cum ar fi ochii si buzele. Dupa sedinta, aceste zone raman umflate maxim doua zile” ne-a spus Anamaria Prodan.
 
Mai mult, machiajul permanent este folosit si ca metoda terapeutica. „Atat acest machiaj cat si tatuajele mai sunt folosite si cu scopul de a masca anumite imperfectiuni ale corpului. Dupa cicatrizarea unei rani, rezultate in urma unui accident, cei mai multi recurg la mascarea semnului printr-un tatuaj.

Machiajul permanent poate ascunde si unele cicatrici, dar are si scopul de a corecta diverse imperfectiuni ale fetei si de a accentua anumite linii, cum ar fi conturul buzelor, al sprancenelor”, spune Carmen Curea.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân