Motivul real pentru care majoritatea românilor se îngrașă. Mihaela Bilic dezvăluie cum trebuie să arate farfuria ideală, de fapt

Nutriționista Mihaela Bilic a detaliat ce ar trebui să consumăm pentru a nu ne îngrășa. Specialista a dezvăluit secretul pe care îl știu puțini români.
  • Publicat:
Motivul real pentru care majoritatea românilor se îngrașă. Mihaela Bilic dezvăluie cum trebuie să arate farfuria ideală, de fapt

Multe alimente destinate consumului păcălesc creierul, ocolind senzația de sațietate, încercând să ne facă să mâncăm mai mult. Mâncarea pe care o consumăm ar trebui să aibă un consum caloric scăzut și cât mai puțină grăsime, conform Mihaelei Bilic. 

Pe pagina sa de Facebook, Mihaela Bilic a dezvăluit cum trebuie să arate farfuria ideală. Doctorul nutriționist a spus care e secretul despre care nu mulți români știu. Multe persoane se îngrașă pentru că mănâncă haotic. În plus, consumă pâine și carbohidrați, care cresc glicemia în sînge și stimulează secreția de insulină.

Mihaela Bilic a dezvăluit cum e bine să arate farfuria perfectă

Ce înseamnă o farfurie ideală și una de slăbit? Dacă vreți să slăbiți, nutrienții care trebuie limitați (după ce ați eliminat zahărul) sunt carbohidrații/amidonul/făinoasele. Deși au doar 4 cal/g (față de grăsime care are 9 cal/g), carbohidrații cresc glicemia în sînge și stimulează secreția de insulină- principalul hormoni de îngrășare al organismului.

Deci recomandarea care spune “elimina pâinea și vei slăbi” are sens! Însă nu e sănătos să eliminăm complet făinoasele din viața noastră, ele sunt sursă de glucoză-carburantul cu care funcționează toate celulele, inclusiv creierul. Fără glucide nu putem trăi, atât echilibrul fizic cat și cel psihic sunt afectate grav.

Ce ne rămâne de făcut? Să învățăm să consumăm carbohidrații cu măsură! Ce înseamnă o porție de amidon/făinoase?

  • o felie de pâine sau de mămăligă-cât palma
  • 3-4 linguri de orez sau leguminoase (fasole boabe, mazăre, soia, năut, linte)-cât pumnul
  • un cartof mediu
  • o ceașcă de fulgi/cereale de mic dejun
  • 4 crackers sau 2 dischete de orez expandat. 

Cum arată farfuria ideală? Jumătate conține legume (50%), un sfert conține proteine (carne/ pește/ ou) și un sfert (25%) făinoase/amidon
Cum arată farfuria de slăbit? Făinoasele dispar cu desăvârșire, rămâne carnea cu salată. Ce se întâmplă dacă procentul de amidon depășește 25% din farfurie? Atunci aceea va fi o farfurie de îngrășat-pizza, paste și risotto, a concluzionat Mihaela Bilic, pe pagina ei de Facebook.

Urmărește CSID.ro pe Google News