Ingredientul pe care să-l adaugi în salata de vinete pentru a avea mai puține calorii, conform Mihaelei Bilic! Înlocuiește maioneza

Cunoscutul medic nutriționist, Mihaela Bilic, a dezvăluit cum poți prepara o salată de vinete sănătoasă, cu puține calorii și fără ulei. Iată rețeta completă!
  • Publicat:
Ingredientul pe care să-l adaugi în salata de vinete pentru a avea mai puține calorii, conform Mihaelei Bilic! Înlocuiește maioneza

Pe timpul verii, medicii recomandă să avem o dietă uşoară şi simplă, care să includă alimente bogate în apă și nutrienți. În plus, e musai să evităm mâncărurile grele și mesele copioase. Și hidratarea este importantă în timpul caniculei, conform experților. Mihaela Bilic a dezvăluit că în sezonul cald putem prepara o salată de vinete sănătoasă, cu puține calorii și fără ulei.

Ce să adaugi în salata de vinete pentru a avea mai puține calorii

Medicul nutriționist recomandă un meniu sănătos în timpul caniculei, care nu necesită preparare termică. De pe mesele românilor nu lipsește delicioasa salată dee vinete, însă mulți o prepară cu maioneză, ceea ce nu e prea indicat în timpul verii. „Ce ați zice de un meniu 100% nepreparat termic? Chiar se poate să ne hrănim sănătos fără să aprindem aragazul! Iată câteva idei: gazpacho de roșii, salată de roșii cu brânză, carpaccio de pește după moda mediteraneană, sushi și sashimi după moda japoneză și tiramisu ca desert- niciunul nu are nevoie de flacără”, susține nutriționistul.

Mihaela Bilic

Ingredientul secret: tahini

Bilic recomandă o variantă mai dietetică pentru salata de vinete, inspirată din bucătăria libaneză: „Cu toții iubim salata de vinete, însă ce te faci cu numărul de calorii? Salata noastră de vinete este, din cauza uleiului, un fel de maioneză. Și dacă socotiți pentru fiecare lingură de ulei 100 calorii, o să vă stea în gât!

Soluția vine din bucătăria libaneză și se numește tahini, adică pastă de susan. Semințele de susan sunt măcinate, rezultând o pastă cu gust de halva de floarea soarelui și cu 100 cal/lingură. Doar că ea are o proprietate uluitoare: conține multe fibre, deci se umflă și se albește la contactul cu apa.

Iată o rețetă de salată de vinete dietetică: cu o singură lingură de tahini! Se amestecă 1 lingură tahini cu 4 linguri de apă, iar pasta rezultată se amestecă cu vinetele gata coapte și tocate. Abracadabra, nu mai e nevoie de mult mestecat, vinetele se albesc de parcă ai fi pus maioneză, le dispare toată iuțeala și gustul e minunat. Plus că e atât de săracă în calorii, încât îți lasă loc de o felie de pâine bine rumenită”, a dezvăluit nutriționistul Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News