Fructul banal care are numeroase beneficii pentru sănătate. Dr. Virgiliu Stroescu îl recomandă

Mărul, considerat adesea un fruct banal, este de fapt un veritabil „superaliment”, susține doctorul Virgiliu Stroescu.
  • Publicat:
Fructul banal care are numeroase beneficii pentru sănătate. Dr. Virgiliu Stroescu îl recomandă

Unul dintre cele mai banale fructe, prezent în aproape orice gospodărie, ascunde un potențial terapeutic uriaș. Este vorba despre măr – un aliment atât de obișnuit încât mulți îl trecem cu vederea. Totuși, medicul nutriționist Virgiliu Stroescu, cunoscut pentru promovarea unui stil de viață sănătos, trage un semnal de alarmă pozitiv: nu trebuie să căutăm soluții sofisticate pentru o sănătate de fier – ele pot fi chiar în coșul de fructe.

„Un măr are 500 de substanțe care refac organismul. Cine mănâncă un măr nu mai ține acasă medicamente. Mărul rămâne regele fructelor”, a declarat dr. Stroescu într-un clip devenit viral pe rețelele sociale.

De ce este mărul considerat un „superaliment complet”

Mărul este bogat în fibre solubile (precum pectina), care contribuie la scăderea colesterolului și mențin sănătatea digestivă. De asemenea, conține o varietate de antioxidanți naturali, flavonoide și vitamina C, ce protejează celulele de stresul oxidativ și întăresc sistemul imunitar.

Sursă foto – AydinovKamran / Envato

Beneficiile confirmate ale consumului zilnic de mere:

  • Reduce riscul bolilor cardiovasculare;
  • Scade riscul de diabet de tip 2;
  • Ajută la reglarea tranzitului intestinal;
  • Contribuie la menținerea unei greutăți corporale sănătoase;
  • Previne îmbătrânirea prematură a celulelor.

Unul dintre cele mai valoroase aspecte evidențiate de dr. Stroescu este accesibilitatea mărului.

„Soluțiile simple sunt de cele mai multe ori cele mai eficiente”, susține medicul.

Mărul este disponibil pe tot parcursul anului, costă puțin și poate fi integrat în orice dietă – de la micul dejun, la gustări sau chiar în deserturi.

Cum e cel mai sănătos să consumăm mărul?

Specialiștii recomandă consumul mărului cu tot cu coajă, deoarece aici se regăsesc cei mai mulți antioxidanți. Este important, însă, ca fructele să fie bine spălate, mai ales dacă nu sunt din surse bio.

„Mâncați două mere pe zi și v-ați aranjat. Luați fibre, vitamine, enzime, fitonutrienți – absolut tot ce are nevoie organismul”, concluzionează dr. Stroescu.

Foto: Facebook Dr Virgiliu Stroescu

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult