Cum să ții strugurii la frigider să nu se mai înmoaie. Trucul care îi face să rămână proaspeți mai mult timp

Iată ce trebuie să faci pentru a păstra strugurii proaspeți cât mai mult timp.
  • Publicat:
Cum să ții strugurii la frigider să nu se mai înmoaie. Trucul care îi face să rămână proaspeți mai mult timp

Bucură-te de struguri proaspeți și crocanți mai mult timp! Fructele delicate, precum strugurii, se pot înmuia rapid sau mucegăi dacă nu sunt depozitate corect. Iată sfaturile simple, dar eficiente, recomandate de specialiști pentru a te bucura cât mai mult timp de prospețimea lor.

Sfaturi pentru ca strugurii să nu se mai înmoaie

1. Alege strugurii potriviți

La cumpărare, optează pentru ciorchini cu boabe ferme, bine atașate de ciorchine și fără semne de mucegai sau deshidratare. O peliculă albicioasă naturală este un indicator de prospețime, o protecție naturală a pielii fructelor.

2. Evită spălarea înainte de depozitare

Spală strugurii doar înainte de consum, deoarece umezeala favorizează dezvoltarea mucegaiului. Dacă totuși ai spălat fructele, usucă-le bine înainte de a le pune la frigider.

 3. Depozitarea corectă în frigider

Fructele se păstrează cel mai bine în sertarul pentru legume/fructe, unde temperatura este optimă (aproximativ 0–2 °C / 30–32 °F) și umiditatea relativă ridicată (90–95%)—ideal pentru menținerea prospețimii.

4. Folosește recipiente ventilate

Depozitează strugurii în săculeți perforați sau containere bine ventilate. Capacitatea de circulație a aerului este esențială pentru evitarea condensului și mucegăirii.

5. Înlătură boabele stricate imediat

Un singur strugure mucegăit poate compromite rapid restul ciorchinului. Inspectează fructele periodic și înlătură orice element suspect.

6. Alte metode de conservare

Congelarea: Ideală pentru prelungirea duratei de viață până la 12 luni. După spălare și uscare, strugurii se așază într-un singur strat pe tavă la congelator. După înghețare, pot fi mutați într-o cutie ermetică.

Vidarea: Metoda ajută la reducerea oxidării și conservă textura și aroma pentru mai mult timp.

În zonele rurale din Afganistan, strugurii sunt conservați în discuri din lut și paie (kangina), păstrate uscate și răcoroase. Aceste recipiente permit o permeabilitate controlată a aerului și împiedică deshidratarea și mucegăirea, păstrând strugurii intacte până la șase luni

Sursă foto – tkasperova / Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult