Cu ce să mănânci roșiile, de fapt, să le schimbi gustul. Așa nu mai ai deloc nevoie de sare

  • Publicat:
Cu ce să mănânci roșiile, de fapt, să le schimbi gustul. Așa nu mai ai deloc nevoie de sare

Roșiile, vedetele incontestabile ale verii, sunt apreciate pentru prospețimea și dulceața lor. Sunt pline de vitamine A, C și E, dar, recunoaștem, uneori au nevoie de un mic „ajutor” pentru a-și atinge potențialul maxim de savoare.

Mulți dintre noi apelăm la sare, însă chefii de top au un secret mult mai eficient și mai sănătos pentru a le amplifica gustul: oțetul.

De ce oțetul este noul tău prieten al roșiilor

Stephen George, Chef la prestigiosul restaurant „number nine”, explică de ce preferă oțetul în locul sării: „Majoritatea oamenilor folosesc sarea pentru a scoate în evidență ce e mai bun din roșii, dar eu cred că sarea extrage prea multă apă și pierzi dulceața pe care o aduce o roșie proaspătă. În schimb, folosesc oțet.”

Oțetul, spre deosebire de sare, nu deshidratează roșiile. Dimpotrivă, aciditatea sa echilibrează dulceața naturală și o amplifică, scoțând la iveală arome subtile pe care sarea le-ar masca. Rezultatul? Roșii mai gustoase, mai suculente și pline de prospețime, fără pic de sare adăugată!

Care oțet este cel mai potrivit?

Alegerea oțetului poate face o diferență semnificativă:

Oțetul de cidru

Stephen George îl recomandă pentru calitățile sale distincte și capacitatea de a scoate în evidență aromele roșiilor.

Oțetul de vin roșu

Connon Robson, chef la Bar Gigi, sugerează asocierea oțetului de vin roșu cu ulei de măsline extravirgin pentru a adăuga o notă ascuțită și aciditate. Justin Tsang este de acord, spunând că oțetul de vin roșu echilibrează dulceața și amplifică aromele roșiilor.

Oțetul balsamic

Deși unii preferă oțetul de cidru, cel balsamic este o alegere excelentă, mai ales pentru roșiile heritage, oferind o dulceață și o complexitate aparte.

Combinații perfecte pentru fiecare tip de roșie

Nu toate roșiile sunt la fel, iar chefii știu că anumite soiuri se potrivesc mai bine cu anumite arome:

Roșiile Cherry

Asociază-le cu brânzeturi cremoase precum burrata, feta sau mozzarella. Adaugă mentă proaspătă și un strop de citrice pentru o salată ușoară și plină de savoare.

Roșiile Roma și Plum

Datorită conținutului redus de apă, sunt perfecte pentru sosuri. Combină-le cu usturoi, cimbru, anșoa și semințe de fenicul pentru o bază aromată.

Roșiile Heritage

Aceste roșii cu forme și culori variate sunt delicioase pur și simplu cu oțet balsamic, ulei de măsline și ierburi robuste precum busuiocul și oregano.

Roșiile Piccolo

Aduc un plus de savoare cu oregano proaspăt, ceapă crudă, usturoi și oțeturi puternice.

CONCLUZIE

Experimentează cu diferite tipuri de oțet și ierburi aromatice pentru a descoperi combinațiile tale preferate. Vei fi uimită cât de mult se poate schimba gustul roșiilor, și, cel mai important, vei vedea că sarea nu mai este deloc necesară!

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult