Vrei să afli mai multe despre prevenţia cu coronavirus? Iată unde poţi suna!

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 163 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 (majoritatea din Bucureşti – 59) cu privire la Coronavirus.
  • Publicat:
Vrei să afli mai multe despre prevenţia cu coronavirus? Iată unde poţi suna!
Vrei să afli mai multe despre prevenţia cu coronavirus? Iată unde poţi suna! foto Shutterstock

Ministerul Sănătăţii a făcut public linia TELVERDE destinată cetăţenilor care doresc informaţii legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (coronavirus).Cetăţenii care doresc informaţii despre situaţiile legate de COVID – 19 pot apela numărul 0800800358. ”Rugăm cetăţenii să apeleze numărul unic de urgenţă 112 doar pentru situaţii de urgenţă, iar pentru solicitarea de informaţii să apeleze linia TELVERDE” este apelul oficialilor.


Conform informaţiilor oficiale până în acest moment, pe teritoriul României a fost confirmat un singur caz de infectare cu virusul COVID – 19 ( noul coronavirus), astfel că nu se poate vorbi de o epidemie! Bărbatul care a contactat virusul a fost transportat la Bucureşti, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Prof.Dr. Matei Balş, este în stare bună şi nu prezintă simptome specifice. Pacientul este total izolat de restul persoanelor din spital şi se află în monitorizare, clinic şi biologic. De asemenea, a fost extinsă ancheta epidemiologică pentru a identifica şi testa persoanele cu care cetăţeanul român purtător al virusului a intrat în contact.

 

Când se poate suna la Tel Verde?

Deoarece numărul românilor îngrijoraţi de riscul de îmbolnăvire cu corona virus este în creştere aceştia pot suna pentru informaţii la 0800800358.
Programul de funcţionare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 şi 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.

Ce informaţii se pot afla?


La această linie telefonică pot fi solicitate informaţii despre modul în care se manifestă virusul, modalităţi de prevenire a îmbolnăvirii şi alte detalii legate de conduita preventivă.
Reiterăm faptul că linia telefonică TELVERDE este strict pentru informarea cetăţenilor şi nu este un număr de urgenţă!
În cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situaţii trebuie anunţate la numărul unic de urgenţă 112.

Ce măsuri s-au luat până acum pentru prevenirea unei epidemii?
 

În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea şi combaterea infecţiilor cu noul coronavirus, autorităţile naţionale cu responsabilităţi în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează permanent situaţia la nivel naţional şi internaţional.
În acest moment, un număr de 99 de persoane se află în carantină, iar 5667 persoane sunt monitorizate la domiciliu.  În ultimele 24 de ore au fost efectuate 163 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 (cele mai multe din Bucureşti – 59) cu privire la Coronavirus. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”