Vei călători cu avionul? Iată cum poţi reduce riscul de infecţie cu noul coronarovirus!

Călătorii sunt în general mai expuşi .Cum pot cei ce aleg avionul să evite infecţia cu noul coronavirus? Nu uitaţi însă şi de virusul gripal, mult mai răspândit
  • Publicat:
Vei călători cu avionul? Iată cum poţi reduce riscul de infecţie cu noul coronarovirus!
Vei călători cu avionul? Iată cum puteţi minimiza riscul de infecţie cu coronarovirus, foto Shutterstock

Astăzi se călătoreşte mai mult ca niciodată. Călătorii nu poartă cu ei doar amintiri şi fotografii din vacanţe ci pot purta şi diverse bacterii, virusuri, microbi contacte din locurile în care au călătorit sau chiar şi aeroporturi şi avion. Toţi cei care au călătorit şi în primele 14 zile de la întoarcere prezintă semne de îmbolnăvire trebuie să se prezinte la institutele de boli infecţioase apropiate.

Subiectul fierbinte al ultimelor zile este cu siguranţă infecţia cu noul virus coronarian. Conform datelor prezentate de Center for Systems Science and Engineering (CSSE) de la Universitatea John Hopkins până în prezent, sunt infectaţi cu coronarovirus 9.776 oameni, dintre care 213 au decedat ca urmare a complicaţiilor, iar 187 sunt recuperaţi total. În Europa până în prezent 9 oameni sunt detectaţi ca fiind infectaţi, ei se află în Franţa şi Germania.

Călătorii infectaţi pot răspâni coronavirus în toată lumea

Majoritatea covârşitoate a cazurilor de oameni infectaţi cu noua formă de coronavirus se află în China, însă virusul se răspândeşte cu paşi mici şi în restul lumii. Cum? Prin intermediul călătorilor. Am selectat câteva sfaturi date de autorităţi precum Centres for disease control and prevention (CDC) menite să ajute călătorii să nu se îmbolnăvească, dar şi pe cei deja infectaţi sau care prezintă simptome date şi de coronovirus să nu răspândească virusul.

CDC recomandă a se evita călătoriile nenecesare către provincia Hubei, China, inclusiv Wuhan


Evitaţi contactul cu oameni bolnavi.
Evitaţi contactul cu animale sănătoase sau bolnave, pieţe de animale, dar şi produse care provin de la animale (cum ar fi carnea crudă)
Spălarea mâinilor cu apă şi săpun des şi pentru cel puţin 20 de secunde este cea mai eficientă metodă de a elimina riscul infectării cu noul coronavirus dar şi cu virusul gripal.
Dezinfectarea mâinilor cu substanţe pe bază de alcool reprezintă o soluţie până reuşiţi să spălaţi mâinile temeinic cu apă şi săpun.
Este necesar să aveţi la îndemână mereu un şerveţele pentru a acoperi nasul şi gura atunci când tuşiţi, strănutaţi.

Dacă aveţi probleme de sănătate sau sunteţi în vârstă şi trebuie să călătoriţi către Wuhan, consultaţi medicul curant pentru a vă informa la ce riscuri vă supuneţi în cazul unei îmbolnăviri.

Dacă există persoane recent întoarse din provincia Hubei, inclusiv Wuham în ultimele 14 zile şi se simt bolnave şi au febră, tuse, dificultăţi de respiraţie trebuie să meargă la doctor. Nu însă înainte de a suna şi spune despre călătoria în zona afectată de coronoravirus.
Aceste persoane trebuie să evite contactul cu alte persoane şi să nu mai călătorească până nu au acordul medicului.

Ce alte măsuri suplimentare ai mai putea lua dacă trebuie să călătoreşti cu avionul?

Dacă o persoană are imunitatea slăbită sau este panicată din cauza riscului de a se îmbolnăvi poate curăţă cu şerveţele antibacteriene masa rabatabilă şi buzunarul din faţa scaunului în avion pentru a minimiza riscul de a lua germeni de la pasagerii precedenţi.

Purtarea mănuşilor în aeroporturi, zone aglomerate – reprezintă o altă măsură de protecţie suplimentară.

Măştile medicale – Purtarea lor în locuri precum aeroportul sau avionul este eficientă însă nu asigură o protecţie de 100 împotriva contactării unor virusuri precum noul coronavirus sau virusul gripal. Se pare că măştile industriale de tipul N-95 oferă o protecţie mai bună, căci cele chirurgicale lasă să pătrundă mai mult aer atunci când sunt purtate multe ore din cauza modului de prindere. Însă măştile industriale fac respiraţia mai dificilă şi sunt mai greu de purtat.

Pernele şi păturile aduse de acasă pentru călătoria cu avionul ar putea reprezenta o altă soluţie pentru minimizarea riscului de a contacta coronavirus, dar şi virusul gripal.

Experţii atrag atenţia că nici una dintre aceste măsuri nu garantează 100% că nu veţi contacta virusuri.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân