Vlad Ciurea, despre cel mai sănătos îndulcitor. Este mult mai bun decât zahărul și mult mai ieftin

Zahărul este toxic pentru organism.
  • Publicat:
Vlad Ciurea, despre cel mai sănătos îndulcitor. Este mult mai bun decât zahărul și mult mai ieftin

Consumat în cantități mari, zahărul poate avea efecte nocive asupra sănătății! Acest ingredient, folosit des la deserturi și prăjituri, poate cauza mai multe probleme decât ne-am putea imagina. De aceea, specialiștii trag un semnal de alarmă și ne dezvăluie cu ce putem înlocui zahărul. Vlad Ciurea vine cu explicații clare în acest sens! 

Alternative sănătoase pentru înlocuirea zahărului

Consumul unor cantități exagerate de zahăr poate duce la dezvoltarea unor tipuri de cancer în timp, dar și la apariția problemelor de obezitate. Un studiu efectuat de  experți pe aproximativ 430.000 de persoane a arătat că un consum de zahăr adăugat poate crește riscul de cancer esofagian, cancer pleural și cancer al intestinului subțire.

Din păcate, copiii sunt cei mai expuși consumului de zahăr, și asta pentru că rafturile supermarket-urilor sunt pline de produse care conțin zahăr.

Citește și: Mierea cristalizată: cât de sigur este să o consumi și cum o faci să revină la normal

Vlad Ciurea recomandă îndulcitorii naturali

Pentru a reduce total consumul acestui ingredient, doctorul neurochirurg Vlad Ciurea a oferit câteva alternative sănătoase pentru a înlocui zahărul rafinat. El a precizat că zahărul poate fi extrem de toxic organismului, iar în timp poate duce la dependență. Pentru cei care vor neapărat să consume ceva dulce, pot înlocui zahărul alb cu îndulcitori naturali: mierea de albine, ștevie, sirop de arțar, melasa, sirop de agave sau sirop de curmale. Dintre toate, cel mai ieftin îndulcitor natural este ștevia.

Miere de albine sau ștevie

„Aici este o problemă, Îmi pare foarte rău, dar trebuie să spun adevărul. Zahărul acesta rafinat este un toxic, un drog pentru creier. Mai ales că dă și adicție. Dacă cel mic a dat de prăjituri dulci și lucruri însiropate, pline de zaharuri, foarte greu se lasă de ele. Și foarte greu îl ducem spre lucrurile mai apropiate.

De exemplu, zahărul care este în ștevie și care este în fructe, mierea de albine este absolut superbă! Pledez și pentru ciocolată, ciocolată non însiropată, ciocolată cât mai neagră, cât mai seacă, este foarte bună pentru creier. Acea amărăciune este foarte bună. Toate acestea sunt elemente care sunt foarte bune pentru creier. Se pot găsi variante în direcția respectivă”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu, de la Antena 3 CNN.

Sursa foto: captură video

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc
Recomandări: