Videoclipul care induce halucinaţii inclusiv persoanelor sănătoase!

Cercetătorii au descoperit o metodă prin care pot induce halucinaţii persoanelor sănătoase fără niciun stimulent, lucru posibil prin simpla vizionare a unui scurt videoclip.
Videoclipul care induce halucinaţii inclusiv persoanelor sănătoase!

Cercetătorii au descoperit o metodă prin care pot induce halucinaţii persoanelor sănătoase fără niciun stimulent, prin simpla vizionare a unui scurt videoclip ce creează tuturor aceeaşi halucinaţie: pete gri mişcătoare.

Potrivit Descoperă, acest lucru înseamnă că cercetătorii pot identifica direct cauza halucinaţiilor şi cum se pot trata, mai ales în cazul persoanelor ce suferă de Parkinson. Cu toate că halucinaţiile sunt corelate cu bolile psihice, foarte multe persoane se pot confrunta cu acestea, mai ales în cazul lipsei somnului, atunci când consumă droguri sau când suferă de migrene.

De asemenea, halucinaţiile pot avea legătură cu boala Parkinson, cauzând o deturnare a funcţiei vizuale, însă explicaţia nu a putut fi găsită din cauză că cercetătorii au nevoie de un grup larg de persoane care se confruntă cu aceeaşi halucinaţie, din aceeaşi cauză, şi niciunul nu a fost capabil să întreprindă acest demers până acum.

O echipă de cercetători de la University of New South Wales din Australia a dezvoltat un truc de halucinaţie vechi folosind lumini intermitente pentru a le cauza. În trecut, aceste lumini intermitente cauzau diferite tipuri de halucinaţii oamenilor, aceştia afirmând că văd diferite culori şi forme, fiind destul de greu de analizat modul în care acestea apar. Însă acest test foloseşte o lumină albă ce pâlpâie pe un fundal negru şi creează aceeaşi halucinaţie în cazul a 100 de studenţi ce nu prezintă probleme de sănătate, halucinaţie ce înfăţişează pete mici, gri.

Tehnica aplicată în acest videoclip este următoarea: după ce îl vizualizezi, vei vedea pete negre care apar într-un cerc şi se rotesc în jurul lui, prima oară într-o anumită direcţie, ulterior în alta. Dar, cu toate acestea, nu se garantează faptul că acest efect poate apărea în cazul tuturor celor care îl vizualizează.


Prin intermediul acestui videoclip, cercetătorii au posibilitatea să măsoare puterea halucinaţiilor prin plasarea unui al doilea cerc marcat cu pete gri permanente înăuntru şi, ulterior, participanţii sunt întrebaţi dacă cel pe care îl văd în halucinaţiile lor este mai închis sau mai deschis decât cel real. Următorul pas este acela în care, cu toate că este folosită aceeaşi tehnică, luminile intermitente sunt alternate fie spre ochiul drept, fie spre cel stâng. Rezultatul acestui experiment a dezvăluit faptul că halucinaţiile apar la nivelul cortexului, zona din creier care activează vederea.

Recomandări: