Vești bune de Ziua Îndrăgostiților! Șampania și ciocolata, bune pentru inimă

Vești bune de Ziua Îndrăgostiților (Valentine's Day)! Experții susțin că ciocolata și șampania sunt numai bune pentru sănătatea inimii.
  • Publicat:
Vești bune de Ziua Îndrăgostiților! Șampania și ciocolata, bune pentru inimă
Vești bune de Ziua Îndrăgostiților! Șampania și ciocolata, bune pentru inimă

Vești bune de Ziua Îndrăgostiților (Valentine’s Day)! Experții susțin că ciocolata și șampania sunt numai bune pentru sănătatea inimii. Dacă pregătești o seară romantică cu partenerul, care să includă șampanie și ciocolată, află că cele două elemente sunt bune pentru sănătatea inimii.

Consumate cu moderație acestea pot îmbunătăți sănătatea inimii. Dacă mănânci ciocolată cel puțin o dată pe săptămână, află că acest obicei este asociat riscului redus de boli cardiovasculare cu 8%, se arată într-o nouă cercetare publicată în European Journal of Preventive Cardiology.

Ciocolata neagră produsă din boabe de cacao conține compuși naturali benefici numiți polifenoli. Aceștia au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii și, totodată, produc oxid nitric în sânge, ajutând la relaxarea vaselor de sânge și reducerea tensiunii arteriale. S-a descoperit și că ciocolata conține nutrienți esențiali pentru o inimă sănătoasă, care pot reduce inflamația și pot îmbunătăți colesterolul bun din organism.

Bun, dacă despre ciocolată am stabilit că este bună pentru sănătatea inimii, haideți să vedem ce spun studiile despre consumul de șampanie.

Ceretătorii de la University of Reading au publicat în British Journal of Nutrition o cercetare care sugerează că dacă bei două pahare de șampanie pe zi se poate îmbunătăți sănătatea inimii și a circulației sangvine. Cercetătorii au descoperit că în urma consumului moderat de șampanie se îmbunătățesc funcțiile vaselor de sânge.

Pentru a produce șampania se folosesc struguri albi, care conțin polifenoli. Aceștia sunt absorbiți în circulația sangvină și acționează asupra sistemului vascular. Bineînțeles, consumul de alcool în exces poate duce la apariția bolilor cardiovasculare, bolilor de ficat și creșterea riscului de cancer.

Așadar, putem spune că seara cu partenerul petrecută de Ziua Îndrăgostiților poate conține șampanie și ciocolată, fără să te mai gândești că cele două îți pot afecta sănătatea, mai ales dacă alegi să le consumi cu moderație. În fond, orice am consuma cu moderație, nu ne afectează semniuficativ starea de sănătate.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân