„Verde la educaţie pentru circulaţie”, a treia ediţie a campaniei de educaţie rutieră pentru copii

Pentru al treilea an consecutiv, are loc cea mai amplă campanie de educaţie rutieră la nivel naţional adresata copiilor.
  • Publicat:
  • Actualizat:
„Verde la educaţie pentru circulaţie”, a treia ediţie a campaniei de educaţie rutieră pentru copii

Pentru al treilea an consecutiv, are loc cea mai amplă campanie de educaţie rutieră la nivel naţional adresata copiilor. Astfel, pe data de 19 septembrie, de la ora 10.00, copiii cu vârste între 4 şi 10 ani sunt aşteptaţi la ora de circulaţie rutieră, ce va avea loc simultan în parcările tuturor magazinelor Lidl din România.

Conştientizarea de către cei mici a importanţei cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie este un factor foarte important ce poate conduce, pe termen lung, la reducerea semnificativă a numărului accidentelor rutiere în care sunt implicaţi cu vină copiii.

In ziua de 19 septembrie, copiii ce se alătură iniţiativei vor învăţa direct de la reprezentanţii Poliţiei Române cum trebuie să se comporte un pieton în trafic.

Lecţia de educaţie rutieră debutează printr-o secţiune teoretică, în care cei mici vor afla toate informaţiile legate de semnele de circulaţie, dar şi care sunt cele mai importante reguli de respectat atunci când doresc să traverseze. Apoi, ei vor fi invitaţi să aplice cele învăţate, în cadrul unui orăşel miniatural. Desigur, nu vor lipsi nici premiile, oferite tuturor micilor participanţi de catre Lidl.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi reprezintă priorităţi ale Poliţiei Române. Ne-am implicat activ în această campanie şi susţinem toate iniţiativele ce contribuie la prevenirea accidentelor rutiere. La fel ca şi în anii trecuţi, în cadrul orelor de circulaţie îi vom învăţa pe cei mici că atenţia sporită şi cunoaşterea îndeaproape a regulilor de circulaţie salvează vieţi, declară comisar şef de poliţie, Florentin Brăcea, Director al Direcţiei Rutiere din cadrul Poliţiei Române.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân