Un nou beneficiu al consumului de cafea- te ține departe de bolile de ficat

O nouă cercetare publicată în această săptămână sugerează că persoanele care beau zilnic cafea au un risc scăzut de dezvoltare sau deces provocat de bolile de ficat.
  • Publicat:
Un nou beneficiu al consumului de cafea- te ține departe de bolile de ficat
Foto: pexels

Consumul de cafea dintotdeauna a fost asociat numeroaselor beneficii pentru sănătate, de la reducerea bolilor cardiovasculare, până la reducerea riscului de boală Parkinson. O nouă cercetare publicată în această săptămână sugerează că persoanele care beau zilnic cafea au un risc scăzut de dezvoltare sau deces provocat de bolile de ficat.

Studiul, care a fost publicat în jurnalul BMC Public Health, a analizat datele a 495.000 persoane din Marea Britanie, pe o perioadă de 10 ani. Cecetătorii au urmărit care dintre participanți au dezvoltat boli de ficat și alte afecțiuni asociate care reprezintă un aspect îngrijorător la nivel global. Comparativ cu participanții care nu consumau cafea, consumatorii aveau un risc scăzut cu 21% de a dezvolta boli cronice de ficat și un risc redus cu 20% de a dezvolta boli de ficat gras.

Bolile de ficat, o reală problemă

Bolile de ficat reprezintă o reală problemă de sănătate la nivel global, în special în țările subdezvoltate, în special pentru că numărul cazurilor s-a triplat. HuffPost informează că estimativ 1 din 10 americani suferă de o formă de boli de ficat, având în vedere că există peste 100 de tipuri diferite de afecțiuni. Potențialele cauze ale bolilor de ficat sunt virusurile, geneticul, reacțiile la medicamente sau alcoolul în exces.

Beneficiile cafelei asupra bolilor de ficat sugerate în noul studiu sunt crescute în rândul persoanelor care consumă cafea măcinată, nu instant. Cafeaua măcinată conține un nivel ridicat de cafestol și kahweol, doi compuși chimici cunoscuți pentru proprietățile sale antiinflamatorii. Experții încă încearcă să înțeleagă exact de ce are cafeaua aceste beneficii surprinzătoare, iar cercetarea s-a concentrat pe rolul polifenolilor care se regăsesc în cantități uriașe în boabele de cafea.

Pentru a preveni bolile de ficat totodată este foarte important să faci mișcare cu regularitate, să ai o dietă echilibrată și să limitezi consumul de alcool. Având în vedere milioanele de persoane care consumă cafea zilnic, noile cercetări vin cu vești bune. Dacă îți dorești să maximizezi potențialele beneficii, încearcă să nu consumi zilnic mai mult de 400mg de cafeină într-o zi și mare atenție la zahăr și alți îndulcitori.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân