Un medic a explicat cum se trage CORECT apa la toaletă. Mulți au făcut-o greșit toată viața!

  • Publicat:
Un medic a explicat cum se trage CORECT apa la toaletă. Mulți au făcut-o greșit toată viața!
Sursa foto: TikTok

Când tragem apa la toaletă, în aer sunt emiși aerosoli. Nu îi putem vedea, însă. Aceste particule aerosolizate transportă agenți patogeni. Practic, ele ne pot expune la dezvoltarea unor afecțiuni de sănătate severe.

Un medic ne-a dezvăluit de ce ar trebui să lăsăm capacul de la toaletă atunci când tragem apă. Explicațiile s-ar putea să te surprindă!

Cum se trage CORECT apa la toaletă

„Atunci când tragem apă la toaletă, totul ar trebuie să se ducă în jos, însă sunt și lucruri care urcă… Chiar așa este”, a mărturisit Dr. Jen Caudle.

Particulele răspândite când tragem apa la toaletă, fără să așezăm capacul, se împrăștie în jurul vasului cu o viteză de doi metri pe secundă. În doar opt secunde, agenții patogeni periculoși s-au așezat pe suprafețe de la 1, 5 metri deasupra toaletei.

Cele mai mari particule se depun în zonele exterioare ale diverselor obiecte în câteva secunde. Aerosolii mai mici pot rămâne suspendați în aer timp de câteva minute, potrivit medicului.

„Particulele înseamnă germeni, nu? Bacteriile, virușii, alte lucruri pe care vrei să rămâi în toaletă, sunt acum aruncate în sus”, a mai subliniat Dr. Jen Caudle.

@drjencaudle Lid Up or Lid Down? How Should You Flush Your Toilet? 🚽 #flushtoilet #drjencaudle #fyp #fypシ #toilet ♬ funny scene song(1294833) – K.Shiraki

Este, așadar, recomandat ca atunci când tragem apa la toaletă, să acoperim vasul cu capacul destinat.

Agenții patogeni periculoși pot să persiste în vasul de toaletă chiar și pe durata a câteva zeci de trageri de apă. Acest detaliu crește riscul potențial de expunere la infecții, avertizează Dr. Cuadle.

Citește și: Acoperirea capacului de WC nu te protejează de bacterii și germeni. Cum eviți infecțiile din toaletele publice

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân