Un copil supradotat este un copil normal. Ai şi tu unul?

Livia Dilă vă invită joi, 31 mai, ora 18.30, Hotel Epoque, la evenimentul “Un copil supradotat este un copil normal. Ai şi tu unul?”, dedicat susţinerii copiilor remarcabili din România, dar şi promovării şi prezentarii activităţilor indispensabile pentru ca aceşti copii să nu fie pierduţi, din punct de vedere intelectual, dar şi uman.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Un copil supradotat este un copil normal. Ai şi tu unul?

Livia Dilă vă invită joi, 31 mai, ora 18.30, Hotel Epoque, la evenimentul “Un copil supradotat este un copil normal. Ai şi tu unul?”, dedicat susţinerii copiilor remarcabili din România, dar şi promovării şi prezentarii activităţilor  indispensabile pentru ca aceşti copii să nu fie pierduţi, din punct de vedere intelectual, dar şi uman.

Despre descoperirea talentelor copiilor noştri, potenţial şi importanţa de a nu-i ignora pe cei deosebiţi, avem plăcerea să-i urmarim într-o dezbatere pe academicianul Solomon Marcus, Sandra Pralong, fondatoarea SynergEtica – Fundaţia pentru o societate etică şi pe profesorul Florian Colceag – www.supradotati.ro, preşedintele Fundaţiei IRSCA Gifted Education.

Fără încredere în ei, dar şi pricepere în a le dezvolta talentele, nici Nadia -campioana absolută a Europei, nici Ivan Patzaichin, Gheorghe Zamfir, Dumitru Prunariu şi mulţi alţii nu ne-ar fi făcut mândri că suntem români.

Temele de discuţie vor fi legate de  potenţialul natural al copiilor, modul în care acţionează familia pentru valorificarea sau pentru anularea lui. De asemenea va fi prezentată viziunea despre personalitate, dată de ştiinţele moderne, cu necesitatea schimbării paradigmei pedagogice.

Se poate educa o generaţie fără a fi necesară educarea întregii populaţii? Este una dintre intrebarile esentiale. Este educaţia străzii o frână pentru educarea personalităţii? Cum poate arata o educaţie de calitate, ce parametri sunt necesari să fie luaţi în calcul, cum se revoluţioneaza educaţia la nivel mondial, dar şi ce evenimente aduce epoca internetului – completeaza aria discuţiei.

„Conform datelor publicate de cercetări recente 5-10% din populaţia lumii o reprezintă persoanele supradotate (ref. Roberta Braverman, vicepreşedintă a New Jersey Association for Gifted Children), dintre aceştia diferenţiindu-se unele cu capacităţi extrem de mari (doar 2% din populaţia lumii). Conform psihologilor români, procentul celor aflaţi în topul curbei Gauss se apropie de 4% (vs. 2% la nivel mondial) din totalul populaţiei”- www.supradotati.ro

Aşa cum ştim din realitatea ultimilor ani, copiii supradotaţi ce nu sunt întegraţi într-un sistem iniţial educativ, ulterior economic, de management sau politic, emigrează în ţările ce le oferă şanse de afirmare.

Deşi supradotaţii reprezintă doar 2% din populaţia statistică la nivel mondial, ei reprezintă o treime din numărul total al infractorilor, mai ales în ţările în care nu s-a creat o linie de educaţie a supradotaţilor prin care să li se dezvolte calităţile moral-etice necesare unei bune integrari sociale.

www.supradotati.ro şi Asociaţia nonprofit IRSCA Gifted Education îşi propun să stimuleze şi să atragă tineri dotaţi cu înclinaţie spre cercetare, leadership, antreprenoriat şi arte, care să contribuie la prestigiul acestor activităţi pe plan naţional şi internaţional.

“Să promovam şi să sprijinim dezvoltarea persoanelor cu har şi talent din toate domeniile: ştiinţă, artă, management, leadership şi să formăm resurse umane capabile să rezolve problemele de mare complexitate ale vremurilor noastre” – Florian Colceag, Preşedinte al IRSCA Gifted Education

Gifted Education – un drept al copiilor de pretutindeni

Gifted Education este o uriaşă reţea şcolară la nivel mondial, caracterizată prin promovarea celor mai bune programe educative şi celor mai bune practici naţionale şi internaţionale de dezvoltare a abilităţilor, aptitudinilor, talentului şi potenţialului natural al copiilor. Este un sistem care a produs rezultate şi performanţe extraordinare acolo unde a fost adoptat, mai ales în ţările cu o economie avansată.

Mai mult, Gifted Education nu este o educaţie elitistă, nu se adresează unui procent redus din populaţia şcolară ci, prin programele de sunt promovate, formate şi dezvoltate abilităţile naturale şi potenţialele tuturor categoriilor de copii.

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân