Tratament inovator pentru endometrioză. Cercetătorii studiază o substanță care oprește evoluția bolii

  • Publicat:
Tratament inovator pentru endometrioză. Cercetătorii studiază o substanță care oprește evoluția bolii
Sursa foto: shutterstock

Un nou tratament are potențialul de a vindeca endometrioza, anunță cercetătorii, care speră că această variantă de medicație să ajungă pe piață în următorii 5 ani.

Tratamentul care ajută la tratarea endometriozei

Opțiunile disponibile în prezent pentru tratarea endomentriozei, printre care și pilulele contraceptive hormonale, intervenția cu laser sau laparoscopia – toate acestea pot provoca și mai multe complicații sau efecte secundare în cazul pacientelor afectate.

Dicloroacetatul, un medicament folosit în mod obișnuit pentru a trata afecțiunile metabolice în cazul copiilor, s-a dovedit a fi eficient în distrugerea celulelor care provoacă endometrioza.

Testele inițiale au arătat că dicloroacetatul (DCA) este eficient în distrugerea celulelor care cauzează endometrioza

Cercetătorii au descoperit că femeile care suferă de endometrioză produc mai mult lactat, o substanță nocivă eliberată în organism în urmă metabolizării glucozei decât cele care nu suferă de această afecțiune.

Prof. Andrew Horne și echipa sa au descoperit că un nivel mai ridicat de lactat creează un mediu mai propice pentru răspândirea celulelor de endometrioză. Astfel, țintirea acestor celulele cu ajutorul dicloroacetatului (DCA) poate duce la scăderea producției de lactat și, implicit, la stoparea bolii.

„Suntem foarte încântați cu privire la următoarea faza a testului. Au fost foarte puține teste pe tratamente non-hormonale, astfel că suntem în mare parte leaderi în acest domeniu”, a declarat Prof. Horne pentru The Telegraph.

„Sperăm ca medicamentul să reducă volumul bolii, iar studiile noastre de până acum ne oferă indicii că nu afectaza doar simptomele, ci direct boala, pe care o împiedică să progreseze”, a continuat specialistul.

Testul clinic de află în faze preliminare, însă. Iar Dr. Horne și echipa sa de cercetători speră ca lansarea următoarei faze va oferi un răspuns definitiv în privința eficienței sale.

Citește și: Femeile care suferă de endometrioză sunt predispuse genetic la depresie, anxietate și tulburări de alimentație (STUDIU)

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân