Toxina botulinică influenţează emoţiile?

Cercetătorii britanici au arătat într-un studiu recent că injecţiile cu toxină care induc o paralizie temporară a muşchilor zonei superioare a feţei - pentru a reduce ridurile de încruntare - ar putea împiedica oamenii tineri care caută acest tip de tratamente să-şi exprime emoţiile în totalitate.
  • Publicat:
Toxina botulinică influenţează emoţiile?

Cercetătorii britanici au arătat într-un studiu recent că injecţiile cu toxină care induc o paralizie temporară a muşchilor zonei superioare a feţei – pentru a reduce ridurile de încruntare – ar putea împiedica oamenii tineri care caută acest tip de tratamente să-şi exprime emoţiile în totalitate.

Autorii condamnă influenţa celebrităţilor care îi face pe tineri să-şi dorească acea faţă ”îngheţată”. Ipoteza ”feedback-ului facial” care spune că adolescenţii învaţă cel mai bine să relaţioneze cu oamenii mimând expresii faciale este conceptul care a stat la baza cercetării.  

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”