Terapiile genetice, la un pas de a fi aprobate

Europa este pe punctul de a aproba pentru prima dată o terapie genetică, moment de referinţă în domeniul sănătăţii.
  • Publicat:
Terapiile genetice, la un pas de a fi aprobate

Europa este pe punctul de a aproba pentru prima dată o terapie genetică, moment de referinţă în domeniul sănătăţii.

Terapiile genetice aflate în dezbatere constau în modificarea ADN-ului cu scopul de a tratat boli moştenite pe filiera mamă – copil. Reprezentanţii “Agenţiei Europene a Medicamentelor” au recomandat un astfel de tratament pentru o boală genetică rară care presupune imposibilitatea organismului de a digera în mod corespunzător grăsimi.

Deşi sună complicat şi riscant în acelaşi timp, în realitate terapia genetică este destul de simplă, susţin unii specialişti: dacă este o problemă cu o parte din codul genetic al unui pacient, atunci înlocuieşti acea parte a codului. Va fi o tehnică care va revoluţiona medicina şi care va salva mii de vieţi, revin aceiaşi specialişti.

Pe de altă parte, experienţele practice au ridicat mari semne de întrebare, declanşând controverse şi antipatii. Conform BBC, în cadrul unui studiu care să ateste eficienţa unei terapii genetice, un tânăr american a decedat, iar alţi pacienţi au dezvoltat leucemie.

În această perioadă “Comisia Europeană” trebuie să îşi facă publică decizia finală. Tu ce crezi? Terapiile genetice ar trebui aprobate?

 

Sursa: bbc
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Ouăle vegane
Ouăle vegane
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”