Teoriile conspirației despre vaccinul anti-COVID, combătute de premierul Israelului

28.02.2021

Premierul Israelului, Beniamin Netanyahu, a făcut furori într-un clip recent de promovare a vaccinării anti-COVID. Realizat într-o notă amuzantă, videoclipul îl prezintă pe premierul Israelului răspunzând celor mai frecvente întrebări și afirmații false privind vaccinurile împotriva coronavirusului.

Beniamin Netanyahu este protagonistul acestui videoclip-parodie în care îi îndeamnă pe israelieni să se vaccineze împotriva COVID-19 şi explică beneficiile vaccinării. În plus, premierul Israelului ironizează teoriile conspirației vehiculate de adepții antivaccinare.

Premierul Israelului: „Încetează cu știrile false!”

Videoclipul a fost lansat cu ocazia sărbătorii evreiești Purim, când, de regulă, se celebrează cu petreceri abundente, în ambianţă de carnaval.

Purim fericit tuturor! Veniţi şi vă vaccinaţi! Avem bunătăţi de Purim, prima doză, a doua doză, suflecaţi-vă mânecile cu toţii şi haideţi!, spune la începutul clipului Netanyahu, dintr-un centru de vaccinare.

În peisaj apare, pe rând, un bărbat costumat în clovn, animal, „specialist în virusologie”, „erou de tastatură” și bebeluș, fiecare personaj cu propriile teorii despre vaccinul anti-COVID.

La întrebarea clovnului – „Nu vreau să mă vaccinez, cine știe ce-i în vaccinurile astea?” –, premierul răspunde:

Chen, nu fi clovn! Aceste vaccinuri au fost aprobate de o comisie de experți a FDA (n. red. Federal Drug Administration – Agenţia federală pentru hrană şi medicamente a Statelor Unite). Milioane de persoane au fost vaccinate până acum și n-au pățit nimic rău.

Următorul personaj, bărbatul costumat în animal, continuă: „Am auzit că vaccinurile îți schimbă ADN-ul, mi-ar putea creşte o coadă”, spune el.

Răspunsul premierului:

Chen, termină cu prostiile! Scopul vaccinului este să atace virusul, ca oricare altul. Să mărească speranţa de viaţă a omului, îi răspunde premierul.

Apoi vine rândul „expertului: „Da, dar în urma cercetării mele extinse pe Tik Tok, am mai multe întrebări decât răspunsuri și o să le postez să știe lumea”.

Din nou, premierul Israelului intervine: „Încă un erou de tastatură…” La care acesta spune: „Dar ce interes ai tu în treaba asta? De ce trebuie să se vaccineze toată lumea? Vrei să ne implantezi cipuri, așa-i?”

Răspunsul premierului:

Încetează cu știrile false! Vrem să scădem rata de infectare ca să ne întoarcem toți la viața noastră normală.

În final, intră în scenă „bebelușul”, care spune: „Dar eu sunt tânăr, Corona nu e periculos pentru mine, de ce să mă vaccinez?”

Din păcate, coronavirusul afectează pe toată lumea, dar vaccinul este felul în care te poți proteja pe tine și mai ales îi poți proteja pe cei dragi, părinții tăi, bunica ta, bunicul tău, răspunde premierul.

În încheierea videoclipului, Netanyahu spune că Israel este prima țară din lume care va ieși din această criză și le mulțumește cetățenilor israelieni pentru că au înțeles importanța vaccinării.

„Purim fericit tuturor! Va fi ultimul Purim cu Corona!”, spune Netanyahu.

Până la sfârșitul lunii februarie, 4.7 milioane de cetățeni israelieni au fost vaccinați anti-COVID, dintre care 3,3 milioane cu ambele doze de vaccin. Populația totală a Israelului este de aproximativ 8,7 milioane de persoane.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați de starea de bine a românilor. Ține legătura cu medici din toate domeniile și vă aduce zilnic informații despre diverse ... citește mai mult