Tendinţele sinucigaşe, descoperite prin intermediul unei invenţii româneşti

Un test sangvin creat de cercetătorul român Alexander Niculescu, profesor la Universitatea Indiana din Statele Unite, ar putea prezice riscul de sinucidere în rândul persoanelor diagnosticate cu tulburare bipolară
  • Publicat:
Tendinţele sinucigaşe, descoperite prin intermediul unei invenţii româneşti

Un test sangvin creat de cercetătorul român Alexander Niculescu, profesor la Universitatea Indiana din Statele Unite, ar putea prezice riscul de sinucidere în rândul persoanelor diagnosticate cu tulburare bipolară.

Biomarkerii din sânge pot fi utilizaţi pentru a identifica persoanele care prezintă un risc sporit de sinucidere, afirmă autorii acestui studiu.

Cercetătorii americani de la Universitatea Indiana vorbesc deja despre un controversat proiect de realizare a unui test sangvin capabil să furnizeze un avertisment util contra tentativelor.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Ochii care nu se văd...se vor
Ochii care nu se văd...se vor
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”