Te doare capul? Soluţia e chiar în frigiderul tău!

Oamenii de ştiinţă cred că deţin secretul care va elibera milioane de oameni de nesuferitele migrene: ardeiul iute. Mai exact uleiul de ardei iute aplicat pe zona dureroasă, care la contactul cu pielea eliberează capsaicină, un compus din seminţele de ardei iute care favorizează creşterea fluxului sangvin în zona afectată prin activarea substanţei CGRP.
  • Publicat:
Te doare capul? Soluţia e chiar în frigiderul tău!

Oamenii de ştiinţă cred că deţin secretul care va elibera milioane de oameni de nesuferitele migrene: ardeiul iute.

Mai exact uleiul de ardei iute aplicat pe zona dureroasă, care la contactul cu pielea eliberează capsaicină, un compus din seminţele de ardei iute care favorizează creşterea fluxului sangvin în zona afectată prin activarea substanţei CGRP.

Deşi este o problemă atât de frecventă, nu s-au putut găsi formule de medicamente care să combată banalele dureri de cap.

Singurele alternative pentru ameliorarea migrenelor sunt medicamentele care îngustează vasele de sânge din creier, astfel încât să dispară măcar parţial senzaţia de durere sau injecţiile cu botox, care au rol preventiv în apariţia durerilor de cap şi care sunt folosite în special la pacienţii cu forme severe de migrene.

Un medicament pe bază de ardei iute ar putea fi soluţia mult aşteptată atât de către medici, cât şi de către milioane de persoane care se confruntă cu această problemă.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru
Senior Editor - Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați de starea de bine a românilor. Ține legătura cu medici din toate domeniile și ... citește mai mult
Recomandare video
Cancerul colorectal (colon și rect): când se face operația minim invazivă
Recomandări:
Consumi alcool? Riști să te îmbolnăvești de peste 60 de boli
Consumi alcool? Riști să te îmbolnăvești de peste 60 de boli
Adrian Titieni este invitat la podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene
Adrian Titieni este invitat la podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene