Târg de Crăciun, între 12 şi 23 decembrie, în Parcul Unirii din Capitală

Târgul de produse culinare şi cadouri "Crăciunul în bucate" va avea loc între 12 şi 23 decembrie în Parcul Unirii din Capitală, reunind produse tradiţionale şi preparate din bucătăriile Greciei, Italiei, Turciei şi Iranului, dar şi ateliere de creaţie pentru copii.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Târg de Crăciun, între 12 şi 23 decembrie, în Parcul Unirii din Capitală

Târgul de produse culinare şi cadouri „Crăciunul în bucate” va avea loc între 12 şi 23 decembrie în Parcul Unirii din Capitală, reunind produse tradiţionale şi preparate din bucătăriile Greciei, Italiei, Turciei şi Iranului, dar şi ateliere de creaţie pentru copii, informează Mediafax.

Potrivit organizatorilor, timp de 12 zile, vizitatorii se pot aproviziona de la târg cu produse tradiţionale, pentru mesele de Crăciun şi Revelion, aduse de la ferme din apropierea Bucureştiului, din Braşov şi Prahova, dar şi cu mâncăruri şi preparate din bucătăriile altor ţări: Grecia, Italia, Turcia şi Iran.

În Parcul Unirii vor fi amenajate şi mini-restaurante unde se vor pregăti pe loc, pe grătare şi în ceaune, diferite mâncăruri tradiţionale româneşti: pomana porcului, diverse tochituri, fasole cu ciolan, peşte pe grătar pentru zile cu dezlegare la peşte, dar şi din bucătării internaţionale: iraniană, italiană, turcească, grecească.

Pe lângă produsele culinare vizitatorii vor putea cumpăra cadouri diverse de la decoraţiuni de sezon, produse vestimentare, accesorii şi bijuterii handmade.

În fiecare seară, vor fi organizate spectacole de colinde populare, instrumentale şi vocale, dansuri şi muzică populară din zonele Munteniei, Bucovinei şi Maramureşului, precum şi momente culturale din Grecia.

De asemenea, în cadrul târgului, vor fi organizate acţiuni caritabile.

Pe parcursul celor 12 zile, copiii vor putea participa la ateliere de pictură pe ceramică, confecţionarea decoraţiunilor pentru brad din beţe de îngheţată şi din cartoane de ouă, felicitări şi colaje pentru Moş Crăciun, braduţi din hârtii de cupcake, reni din role de carton sau la atelierul de decorat turta dulce.

Copiii vor avea parte şi de spectacole de teatru cu tematică de sezon.

Intrarea la târgul „Crăciunul în bucate” este liberă, evenimentul fiind accesibil publicului, zilnic, între orele 12.00 şi 22.00.

Imagine: MEDIAFAX FOTO

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân