Sutienul – o falsă necesitate, susţin specialiştii

Toate fetele sunt îndemnate de către mame să înceapă să poarte sutien cât mai devreme. Dar este oare această piesă de lenjerie intimă atât de importantă precum se crede? Se spune că sânii lăsaţi apar ca urmare a nepurtării de sutien, însă specialiştii contrazic ferm această concepţie.
  • Publicat:
Sutienul - o falsă necesitate, susţin specialiştii

Toate fetele sunt îndemnate de către mame să înceapă să poarte sutien cât mai devreme. Dar este oare  această piesă de lenjerie intimă atât de importantă precum se crede? Se spune că sânii lăsaţi apar ca urmare a nepurtării de sutien, însă specialiştii contrazic ferm această concepţie.

Potrivit unui studiu care s-a desfăşurat pe parcursul a 15 ani şi care a vizat 130 de femei, femeile care poartă sutien nu sunt scutite de efectul gravitaţiei odată cu înaintarea în vârstă şi nici nu beneficiază de o prevenţie împotriva durerilor de spate dacă poartă sutien.

Profesorul Jean-Denis Rouillon, de la Universitatea Besancon din Franţa, spune:

“Din punct de vedere medical, fizic şi anatomic, sânii nu au nimic de câştigat dacă se împotrivesc forţei gravitaţionale prin purtarea de sutiene.”

Ba din contră, susţine o participantă la studiu:
“Nu mai port de doi ani sutien şi mă simt mult mai bine, respir mai uşor, mă deplasez mai lejer şi am mai puţine dureri în zona lombară.”

Cu toate acestea, femeile preferă să poarte sutien, încântate probabil şi de imaginile sexy şi irezistibile promovate de frumoasele topmodele Rosie-Huntington-Whiteley sau Miranda Kerr în colecţiile de lenjerie intimă ale celebrei case de lenjerie de corp feminină Victoria’s Secret.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030