Student mort la doar câteva ore după ce a mâncat paste reîncălzite. Ce s-a întâmplat, de fapt

  • Publicat:
Student mort la doar câteva ore după ce a mâncat paste reîncălzite. Ce s-a întâmplat, de fapt
Sursa foto: envato

Un student din Belgia a fost găsit mort, la scurt timp după ce a mâncat paste reîncălzite. Cazul a făcut înconjurul lumii. Iată ce explică medicii.

Caz șocant: Tânăr găsit mort la câteva ore după ce a mâncat paste reîncălzite

Un student a fost găsit mort după ce a mâncat paste reîncălzite. Belgianul în vârstă de 20 de ani, cunoscut sub numele de AJ, și-a lăsat porția de paste la temperatura camerei și a ieșit cu prietenii. Întors acasă, a reîncălzit pastele și le-a mâncat..

La doar jumătate de oră dupa consumul mesei, tânărul a început să aibă dureri severe de cap și de stomac, însoțite de vărsături și diaree.

În loc să meargă la medic, tânărul a decis să ignore aceste simptome și s-a dus la culcare. Belgianul a fost găsit mort, a doua zi, de către părinții săi care au mers să-l caute, îngrijorați că nu ajunsese la cursuri.

Potrivit anchetei, ora morții a fost stabilită în jurul orei 4 dimineața, la aproximativ 10 ore după ce a ingerat masa.

Autopsia a arătat că tânărul a murit de necroză hepatică și pancreatită acută. Cazul șocant a fost publicat în Jurnalul de Microbiologie Clinică.

Dr. Bernard, doctor și furnizor de servicii medicale din SUA, a și vorbit despre cazul lui AJ:

„Mulți mănâncă paste chiar și după două zile de la gătirea lor și nu au nimic. Aveți grijă la mâncarea lăsată afară mai mult de câteva ore. Dacă mâncarea nu miroase în regulă, este mai bine să fii prevăzător decât să îți pară rău mai târziu”, a spus acesta pe canalul său de YouTube.

În cazul tânărului, tampoanele fecale prelevate după deces au dezvăluit prezența unei bacterii în organism – Bacillus cereus, un agent patogen care produce toxine. și care este asociat, în principiu, cu toxiinfecțiile alimentare.

Refrigerarea alimentelor gătite este absolut necesară

Dr. Bernard a ținut să sublinieze în acest caz că severitatea bolii suferite de AJ nu este una „atipică”. Refrigerarea alimentelor preparate este absolut necesară. Carnea proaspătă de pasăre, peștele sau carnea tocată trebuie consumate odată gătite sau băgate la frigider și mâncate a două zi, cel târziu. Carnea de porc, vită sau miel poate rezista și până la cinci zile, a mai spus doctorul.

Citește și: Câte zile rezistă ciorba la frigider în timpul verii. Mihaela Bilic: Nu faceţi cantităţi foarte mari

Sursa: Mirror UK

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân