Simptomul mai puțin știut care semnalează DEMENȚA. Îl depistezi în timpul mesei!

Demența este una dintre cauzele de deces la nivel global, o boală extrem de grea atât pentru pacient, cât și pentru familia acestuia.
  • Publicat:
Simptomul mai puțin știut care semnalează DEMENȚA. Îl depistezi în timpul mesei!

Odată cu înaintarea în vârstă a populației, cel mai mare factor de risc îl reprezintă bolile neurodegenerative. Demența este una dintre cauzele de deces la nivel global, o boală extrem de grea atât pentru pacient, cât și pentru familia acestuia.

Un nou medicament, numit donanemab, s-a dovedit a fi eficient în încetinirea progresiei bolii. Pierderea memoriei este un semn comun al bolii de care multe persoane nu sunt conștiente. Dar știai că demența poate afecta chiar și apetitul?

Potrivit NHS, multe persoane care trăiesc cu demență se confruntă cu schimbări privind relația cu mâncarea, obiceiurile alimentare și băutura. Unii pacienți cu demență fie au un apetit redus, fie mănâncă în exces, iar acesta este cazul pacienților care suferă de demență frontotemporală (boala lui Bruce Willis), explică Alzheimer’s Society.

Pacienții cu această formă de demență sunt mai predispuși să dezvolte o obsesie pentru anumite alimente. Odată ce boala progresează, unii pacienți se confruntă cu dificultatea de a mesteca și de a înghiți, adaugă NHS.

În funcție de individ, aceste rezultate pot rezulta ca deshidratare, pierdere în greutate sau creștere în greutate. Pacienții cu demență trebuie să continue să aibă o dietă echilibrată, iar aici includem consumul de fructe și legume în fiecare zi, fibre, proteine și grăsimi. De asemenea, trebuie să consume cantitatea optimă de apă sau ceai.

Alte semne timpurii ale afecțiunii includ:

  • dificultatea de concentrare
  • pierderea memoriei
  • confuzie privind timpul și locul în care se află
  • dificultatea de a urmări o conversație sau să găsească rapid cuvintele potrivite
  • schimbările de dispoziție
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân