Semnul care indică faptul că ești mai deștept decât ceilalți

Iată care este semnul care indică faptul că ești mai deștept decât ceilalți. Până și cercetătorii au fost surprinși de descoperirea făcută!
  • Publicat:
Semnul care indică faptul că ești mai deștept decât ceilalți
Foto: envato / Semnul care indică faptul că ești mai deștept decât ceilalți

Comportamentul este în strânsă legătură cu materia albă a creierului. Persoanele care iau riscuri calculate tind să fie mai deștepte decât marea majoritate, arată o cercetare. Persoanele care iau rapid decizii și își încearcă norocul au mai multă materie albă în creier.

Materia albă transmite semnale către creier și reglează comunicarea. Cercetătorii au fost surprinși de rezultatele unui studiu la care așteptau exact opusul: că oamenii deștepți petrec mai mult timp să evalueze situațiile în care se află înainte de a lua o decizie.

„Ne așteptam să descoperim că bărbații tineri care petrec mai mult timp privind deciziile pe care le iau într-o situație dificilă sunt mai deștepți comparativ cu cei care iau decizii rapide și își încearcă norocul. Studiile făcute au fost foarte atent documentate, dar proiectul nostru a demonstrat contrariul”, a spus Dr. Dagfinn Moe, co-autor al studiului.

Cercetătorii au urmări bărbați tineri în timpul unui joc. Rezultatele arată că cei care luau riscuri mari nu ezitau să facă asta în timpul jocului. Dr. Moe crede că abilitatea de a lua riscuri este subapreciată de societate.

Aceștia își activau creierul la capacitate maximă, acest lucru contribuind la dezvoltare, crearea strategiilor. Tocmai că aceste provocări îi ajutau să-și stimuleze creierul, motiv pentru care cei care își asumă riscuri au mai multă materie albă în creier.

„Toate substanțele chimice pozitive din creier răspund sub acest aspect, dezvoltând factorii de creștere care contribuie la dezvoltarea capacităților mentale și fizice”, explică Dr. Moe.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân