Sapunurile antibacteriene, interzise celor care sufera de acnee

Medicii specialisti atrag atentia ca acneea nu trebuie tratata prin automedicatie sau „dupa ureche”.
  • Publicat:
Sapunurile antibacteriene, interzise celor care sufera de acnee
Sapunurile antibacteriene, interzise celor care sufera de acnee

Medicii specialisti atrag atentia ca acneea nu trebuie tratata prin automedicatie sau „dupa ureche”. „Tratamentul acneei trebuie sa tina cont de tipul acesteia care este de mai multe feluri si anume retentionala, inflamatorie sau mixta.

Intensitatea si gravitatea sa, eventualii factori declansatori sau asocierea cu alte afectiuni sunt de asemenea foarte importante pentru stabilirea tipului de acnee. Numai un specialist isi poate da seama de cat de grava este starea persoanei care sufera de aceasta afectiune”, afirma prof. dr. dermatolog Anca Zbranca.

De asemenea, dermatologii precizeaza ca persoanele care sufera de acnee nu trebuie sa foloseasca substante degresante, preparatele din sulf, sapunurile antibacteriene si nici vaccinoterapia, pentru ca acestea nu au nici un efect asupra afectiunii, ba mai mult pot agrava starea pacientului. „Exista doua tipuri de acnee si anume: cea usoara si cea severa.

Tratarea cosurilor debutante este una locala, in timp ce acneea severa este foarte complexa. Tratamentul celei severe consta in reducerea seboreei, introducerea isotretinoinei sau antibioticelor per os, tratamente microchirurgicale si dermocosmetice.

Aceasta afectiune nu se trateaza de catre cosmeticieni ci de catre un medic, pentru ca, netratata adecvat, poate lasa semne pe intreaga suprafata a pielii”, sustine dermatologul Anca Zbranca. Specialistul mai spune ca autovaccinurile nu trateaza acneea, ba mai mult acestea agraveaza starea pacientului si modifica sistemul imunitar.

Aceasta afectiune apare mai ales in perioada pubertatii, mai ales pe fond de piele seboreica, mentioneaza specialistii.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân