Să renunţăm la cărbune!

Renunţarea până în 2050 la cărbune ca sursă de energie electrică ar contribui la limitarea considerabilă a încălzirii globale şi ar permite apropierea cu 0,5 °C de obiectivele trasate de ONU.
  • Publicat:
Să renunţăm la cărbune!

Renunţarea până în 2050 la cărbune ca sursă de energie electrică ar contribui la limitarea considerabilă a încălzirii globale şi ar permite apropierea cu 0,5 °C de obiectivele trasate de ONU, potrivit unei analize ce a fost publicată înaintea Summitul ONU pentru climă de la New York.

Înlocuirea cărbunelui cu energii regenerabile ar permite o creştere medie a temperaturilor de 3,2°C în jurul anului 2100, în loc de 3,7°C, a subliniat Climate Action Tracker (CAT), un instrument de măsurare pilotat de ONG-uri, care monitorizează eforturile depuse de statele lumii pentru limitarea emisiilor de gaze aflate la originea încălzirii planetei.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc