Rutina de îngrijire a tenului, benefică pentru sănătatea noastră mintală. Explicațiile specialistului

  • Publicat:
Rutina de îngrijire a tenului, benefică pentru sănătatea noastră mintală. Explicațiile specialistului

Îngrijirea pielii de zi cu zi poate aduce cu sine numeroase beneficii, potrivit celui mai recent studiu. Iată ce spune despre asta Dr. Luminița Enache, medic specialist dermatolog.

Potrivit studiului publicat în Internationl Journal of Cosmetic Science, îngrijirea tenului nu doar că are un efect relaxant prin modularea activității parasimpatice, dar poate induce și emoții pozitive. Efectul de relax este temporar, însă îmbunătățește simțitor starea de spirit.

Îngrijirea pielii, benefică pentru sănătatea mintală

„Este fascinant să observăm că îngrijirea pielii nu are doar un efect vizibil asupra aspectului extern, ci și o influență profundă asupra stării noastre mintale. Acest obicei le oferă oamenilor ocazia de a se concentra pe starea lor de bine. Astfel, alocând în mod conștient timp pentru curățarea, hidratarea și tratarea pielii noastre, nu doar că îmbunătățim vitalitatea și strălucirea acesteia, ci și creăm un moment în care ne putem deconecta de agitația rutinei noastre zilnice și ne putem reînnoi legătura cu sinele nostru”, spune Dr. Luminița Enache, medic specialist dermatolog.

Afecțiuni precum acneea, eczema și psoriazisul, pot fi declanșate sau agravate de stres

De fapt, medicul dermatolog avertizează în privința legăturii strânse dintre mintea și piele noastră. Anumite afecțiuni precum acneea, eczema și psoriazisul pot fi declanșate sau pot fi agravate, atenție! de prezența stresului în viața noastră.

„Avem astfel o dovadă științifică a faptului că beneficiile nu se limitează doar la aspectul fizic al pielii, ci includ și inducerea unui sentiment de relaxare și plăcere, elemente esențiale pentru bunăstarea noastră mintală”, mai spune Dr. Luminița Enache.

În schimb, atunci când acordăm prioritate stării noastre mintale și alocăm timp necesar îngrijirii personale, putem influența în mod pozitiv sănătatea pielii noastre.

Pentru a obține o strălucire sănătoasă și a ne păstra tinerețea, este esențial să gestionăm optim stresul și anxietatea, să practicăm tehnici de relaxare și să cultivăm o mentalitate pozitivă în ceea ce privește ritualul de îngrijire acasă. Toate acestea contribuie semnificativ la repararea și revigorarea pielii.

Citește și: Cum să-ţi îngrijeşti tenul acasă, în 90 de secunde

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân