Românii, pe locul 4 în topul consumatorilor de alcool din barurile româneşti

Englezii, germanii şi rusii sunt cei mai mari consumatori de alcool în restaurantele, barurile şi cluburile româneşti, alocând, în medie, 100-200 de euro de persoană pe seară, iar românii ocupă locul 4, potrivit asociaţiei Maitre d'Hotel România, care reuneşte şefii de sală de restaurant din turism.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Românii, pe locul 4 în topul consumatorilor de alcool din barurile româneşti

Englezii, germanii şi rusii sunt cei mai mari consumatori de alcool în restaurantele, barurile şi cluburile româneşti, alocând, în medie, 100-200 de euro de persoană pe seară, iar românii ocupă locul 4, potrivit asociaţiei Maitre d’Hotel România, care reuneşte şefii de sală de restaurant din turism.

Englezii se îmbată cel mai tare, sunt cei mai gălăgioşi şi consumă cel mai mult. De obicei beau berea lor, whisky şi gin. Consumă toată noaptea, până la 5 dimineaţa sau chiar mai târziu, şi sunt dispuşi să aloce pe băutură până la 200 de euro”, a declarat pentru MEDIAFAX  Nicu Pupăză, preşedintele Maitre d’Hotel România.

El spune că dintre toţi turiştii care ajung în România, englezoaicele sunt singurele care se străduiesc şi chiar reuşesc să ajungă la nivelul consumului de alcool al bărbaţilor.

Pe locul doi în top sunt turiştii ruşi, care beau în general vodkă sau vinuri şi nu sunt atraşi de obicei de bere.

„În general, oamenii beau în baruri şi cluburi. La restaurant doar mănâncă şi pleacă. Mulţi ruşi vin fără neveste atunci când vor să se distreze. Ei merg pe principiul că nu te duci la festivalul berii cu bere de acasă”, a afirmat Pupăză.

El spune că ruşii sunt băutori de cursă lungă, iar în unele cazuri nu au o limită de bani atunci când consumă alcool şi vor să se simtă bine.

„Beau şi rusoaicele, atunci când vin cu ei, dar mai moderat. Nu reuşesc să ajungă la performanţele englezoaicelor”, a mai spus reprezentantul şefilor de sală.

Turiştii germani ocupă locul trei în top, alocând pentru băuturi alcoolice până la 100 de euro pe noapte.

„Germanii beau multă bere şi băuturi alcoolice digestive. Beau şi nemţoaicele, dar nu atât de mult ca bărbaţii”, a afirmat şeful Maitre d’Hotel România.

Acesta spune că un loc în top şi-ar fi făcut cu siguranţă şi turiştii din Republica Moldova, însă aceştia nu au din păcate atât de mulţi bani, pe măsura dorinţei şi potenţialului de a consuma alcool.

În aceste condiţii, locul 4 în clasament este ocupat de români, care pentru o noapte de stat în baruri şi cluburi pot ajunge să cheltuiască până la 50-70 de euro de persoană.

„La români, contează mult să le placă muzica şi băutura, iar atunci consumă. Nu contează că sunt într-un bar sau un club, sau într-un restaurant. Pot petrece chiar şi într-un cort, unde cântă lăutari”, a mai spus Pupăză, care a adăugat că românii sunt, în general, băutori de bere sau de şpriţ.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, în primele zece luni ale anului trecut au ajuns în România 206.000 de turişti germani, 94.000 de britanici, 24.000 de ruşi şi 35.000 de vizitatori din Republica Moldova.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”