Revistă tipărită cu sângele unor bărbaţi seropozitivi!

Cel mai recent număr al unei reviste germane a fost tipărit utilizând cerneală care conţine sângele a trei bărbaţi infectaţi cu HIV, într-o campanie menită să "distrugă stigmatul" asociat cu această maladie.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Revistă tipărită cu sângele unor bărbaţi seropozitivi!

Cel mai recent număr al unei reviste germane a fost tipărit utilizând cerneală care conţine sângele a trei bărbaţi infectaţi cu HIV, într-o campanie menită să „distrugă stigmatul” asociat cu această maladie.

Revista lunară Vangardist a cerut din partea a trei bărbaţi infectaţi cu HIV să doneze sânge, care a fost apoi amestecat cu cerneala pe care au folosit-o pentru a tipări „fiecare cuvânt, frază, fotografie şi pagină” a celui mai recent număr al publicaţiei, informează independent.co.uk, citat de Mediafax.

Circa 3.000 de exemplare ale ediţiei de primăvară au fost tipărite urmând standarde riguroase de siguranţă, potrivit Saatchi and Saatchi Elveţia, agenţie care a condus campania publicitară.

Coperta revistei, care va fi pusă în vânzare săptămâna aceasta, conţine un text care informează că a fost tipărită folosind sângele unor bărbaţi seropozitivi şi că „acum, revista este în mâinile tale”.

„Credem că, în calitate de revistă de lifestyle, este responsabilitatea noastră să abordăm subiectele care afectează societatea în prezent”, a declarat Julian Wehl, editor şi director general al Vangardist.

Publicarea acestei ediţii a Vangardist va coincide cu „Balul Vieţii”, unul dintre cele mai mari evenimente din lume dedicate problemei HIV / SIDA.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”