Rasul si zambetele bebelusilor creeaza legaturi puternice cu parintii

Bebelusii care rad vor avea, de-a lungul vietii, o capacitate mult mai mare de adaptare la situatiile noi, sustin specialistii britanici.
  • Publicat:
Rasul si zambetele bebelusilor creeaza legaturi puternice cu parintii
Rasul si zambetele bebelusilor creeaza legaturi puternice cu parintii

Bebelusii care rad vor avea, de-a lungul vietii, o capacitate mult mai mare de adaptare la situatiile noi, sustin specialistii britanici. Totodata, pediatrii considera ca umorul joaca un rol extrem de important in copilarie.

Un nou-nascut isi exprima sentimentele doar prin ras si plans, iar specialistii recomanda parintilor sa le stimuleze micutilor zambetul. „Rasul intareste comunicarea dintre nou-nascut si parinte, determinandu-l pe copil sa imite gesturile mamei sau ale tatalui, in semn de recunoastere.

Umorul este prima lectie de viata care ar trebui predata copilului. Copiii invatati sa rada tot timpul vor incepe mult mai repede sa vorbeasca, pentru ca dorinta de a-si imita parintii este foarte puternica”, afirma pediatrul britanic Alastair Clarke. Acesta precizeaza ca umorul ajuta la o mai usoara relationare cu ceilalti.

Chiar si in cazul in care unul dintre parinti a lipsit o perioada de langa micut, copilul isi va recunoaste parintele, desi va fi necesara o perioada de acomodare, in care provocarea rasului celui mic este foarte eficienta. O stransa legatura intre parinte si copil se mai realizeaza si atunci cand in povestile citite cu voce tare se introduc elemente amuzante.

Specialistii atrag atentia ca umorul poate fi invatat doar pana la varsta de sase sau cel mult noua ani. In tot acest timp, copiii au sansa de a intelege si de a raspunde stimulilor exteriori.  Simtul umorului invatat de la varste fragede ajuta la depasirea momentelor dificile din timpul maturitatii, sustin pediatrii.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”