Puterea tocurilor înalte!

Mărimea tocurilor pantofilor feminini exercită o puternică influenţă asupra comportamentului bărbaţilor.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Puterea tocurilor înalte!

Bărbaţii au tendinţa de a le ajuta mai mult pe femeile care poartă pantofi cu toc înalt în comparaţie cu doamnele şi domnişoarele care poartă încălţăminte cu talpă plată, potrivit unui studiu realizat recent de un cercetător francez, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Acea dorinţă de ajutor variază de la acceptul de a lua parte la un sondaj şi până la urmărirea unei doamne pe stradă, pentru a-i înapoia o mănuşă pe care aceasta a scăpat-o pe jos.

Cercetătorul francez Nicholas Guéguen a spus: „Mărimea tocurilor pantofilor feminini exercită o puternică influenţă asupra comportamentului bărbaţilor”.

Profesorul Guéguen a demonstrat că bărbaţii sunt mult mai dispuşi să completeze un chestionar atunci când sunt opriţi pe stradă de o femeie care poartă pantofi cu toc înalt. Şi, cu cât tocurile acesteia sunt mai înalte, cu atât bărbaţii au fost mai doritori să participe la acele sondaje.

Atunci când femeia care le-a prezentat chestionarul de sondaj purta pantofi cu talpă plată, doar 25 dintre cei 60 de bărbaţi abordaţi au acceptat să participe la sondaj.

Un toc de cinci centimetri i-a făcut să fie mai abordabili – 36 din 60 au acceptat să răspundă la întrebările care le-au fost puse de acea femeie.

Atunci când tocurile au ajuns la aproape 10 centimetri, numărul bărbaţilor care au acceptat să participe la sondaj a crescut la 49 (din 60 abordaţi).

„Bărbaţii au răspuns mai favorabil cererii de a participa la sondaj imediat ce înălţimea tocurilor a crescut”, a explicat profesorul francez.

În schimb, aşa cum bănuiau cercetătorii francezi, înălţimea tocurilor nu a avut niciun efect asupra dorinţei femeilor abordate pe stradă de a participa sau nu la acel sondaj.

Într-un alt experiment, bărbaţii au fost de două ori mai doritori să înapoieze o mănuşă unei femei, dacă aceasta purta pantofi cu tocuri înalte.

Un număr de 56 de bărbaţi din 60 s-au oprit şi au urmărit pe stradă o femeie care scăpase din neatenţie pe jos o mănuşă, mergând în faţa lor pe tocuri înalte de 10 centimetri.

Profesorul Guéguen, care predă la Université de Bretagne-Sud din oraşul Rennes, spune că bărbaţii văd în ajutorul pe care îl oferă o metodă neameninţătoare de a intra în contact cu o femeie atrăgătoare.

Ultimul său experiment a constat în cronometrarea timpului de care are nevoie un bărbat care stă în picioare la un bar până când se adresează unei femei care stă singură la o masă din apropiere.

Femeile de la masă care au purtat pantofi cu toc înalt au fost de două ori mai repede abordate decât femeile care au purtat pantofi cu talpă plată, afirmă autorul acestui studiu, publicat în Archives of Sexual Behavior.

Profesorul Guéguen nu este sigur în legătură cu motivul pentru care tocurile înalte le fac pe femei să devină mai atrăgătoare. El crede că acest lucru s-ar întâmpla datorită modificărilor suferite de mersul şi postura acelor femei, care le-ar face să pară mai feminine.

Totuşi, un studiu britanic descoperise anterior că bărbaţii nu pot să ghicească atunci când privesc felul în care merge o femeie dacă aceasta poartă pantofi cu toc înalt sau cu talpă plată.

În orice caz, femeile din al treilea experiment din studiul francez au stat aşezate la masă

O altă posibilitate este aceea că utilizarea pantofilor cu tocuri înalte în filme sexy şi în reclame i-ar determina pe bărbaţi să le asocieze aproape automat cu calitatea unei femei de a fi sexy.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”