Probleme cu vezica? Stimularea electrică poate fi cheia în ameliorarea simptomelor

Potrivit rezultatelor unei cercetări ce s-a desfăşurat pe o perioadă de 3 ani, stimularea electrică a nervului tibial poate reduce simptomele specifice în caz de vezică hiperactivă. Procedura este una complet nedureroasă şi constă în introducerea unui ac subţire în gleznă, la capătul căruia este ataşat un electrod, şi care va parcurge o traiectorie bine stabilită până în apropierea nervului tibial, provocând impulsuri electrice care stimulează celulele nervoase din măduva spinării, regiune care controlează funcţiile planşeului pelvin, zonă descrisă ca un hamac muscular ce susţine vezica urinară şi uterul.
  • Publicat:
Probleme cu vezica? Stimularea electrică poate fi cheia în ameliorarea simptomelor

Potrivit rezultatelor unei cercetări ce s-a desfăşurat pe o perioadă de 3 ani, stimularea electrică a nervului tibial poate reduce simptomele specifice în caz de vezică hiperactivă.

Procedura este una complet nedureroasă şi constă în introducerea unui ac subţire în gleznă, la capătul căruia este ataşat un electrod, şi care va parcurge o traiectorie bine stabilită până în apropierea nervului tibial, provocând impulsuri electrice care stimulează celulele nervoase din măduva spinării, regiune care controlează funcţiile planşeului pelvin, zonă descrisă ca un „hamac” muscular ce susţine vezica urinară şi uterul.

Pentru cei 29 de subiecţi care au participat la studiul oamenilor de ştiinţă americani, observaţiile la finalul cercetării arată în felul următor: frecvenţa urinărilor a scăzut cu aproape 30%, nocturia (nevoia de a urina des în timpul nopţii) s-a redus cu 40% iar episoadele de incontinenţă urinară au dispărut complet.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. Ține legătura cu medici din toate domeniile și vă aduce zilnic informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională, direct de la ...
citește mai mult
Recomandare video
Boala de reflux gastroesofagian: ce presupune diagnosticul?