Probleme cu vezica? Stimularea electrică poate fi cheia în ameliorarea simptomelor

Potrivit rezultatelor unei cercetări ce s-a desfăşurat pe o perioadă de 3 ani, stimularea electrică a nervului tibial poate reduce simptomele specifice în caz de vezică hiperactivă. Procedura este una complet nedureroasă şi constă în introducerea unui ac subţire în gleznă, la capătul căruia este ataşat un electrod, şi care va parcurge o traiectorie bine stabilită până în apropierea nervului tibial, provocând impulsuri electrice care stimulează celulele nervoase din măduva spinării, regiune care controlează funcţiile planşeului pelvin, zonă descrisă ca un hamac muscular ce susţine vezica urinară şi uterul.
05.06.2013
Probleme cu vezica? Stimularea electrică poate fi cheia în ameliorarea simptomelor

Potrivit rezultatelor unei cercetări ce s-a desfăşurat pe o perioadă de 3 ani, stimularea electrică a nervului tibial poate reduce simptomele specifice în caz de vezică hiperactivă.

Procedura este una complet nedureroasă şi constă în introducerea unui ac subţire în gleznă, la capătul căruia este ataşat un electrod, şi care va parcurge o traiectorie bine stabilită până în apropierea nervului tibial, provocând impulsuri electrice care stimulează celulele nervoase din măduva spinării, regiune care controlează funcţiile planşeului pelvin, zonă descrisă ca un „hamac” muscular ce susţine vezica urinară şi uterul.

Pentru cei 29 de subiecţi care au participat la studiul oamenilor de ştiinţă americani, observaţiile la finalul cercetării arată în felul următor: frecvenţa urinărilor a scăzut cu aproape 30%, nocturia (nevoia de a urina des în timpul nopţii) s-a redus cu 40% iar episoadele de incontinenţă urinară au dispărut complet.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Platou de post rapid de făcut și foarte sănătos
Recomandări: