Premieră medicală: Medicii români au efectuat cu succes un tratament nou împotriva epilepsiei

O echipă multidisciplinară a efectuat miercuri, în premieră, la Spitalul Bagdasar-Arseni o intervenţie complexă de implantare de electrozi intracerebrali având ca scop identificarea exactă a locului în care se află focarul epileptic şi extragerea acestuia.
  • Publicat:
Premieră medicală: Medicii români au efectuat cu succes un tratament nou împotriva epilepsiei

O echipă multidisciplinară de la spitalul Bagdasar-Arseni a efectuat miercuri, în premieră, o intervenţie complexă de implantare de electrozi intracerebrali având ca scop identificarea exactă a locului în care se află focarul epileptic şi extragerea acestuia.

Metoda folosită se numeşte „stereoelectroencefalografie” şi a fost pusă la punct de către o echipă de medici francezi condusă de Jean Talairach şi Jean Bancaud, în Spitalul Saint Anne din Paris la mijlocul anilor ’70.

Pacientul povesteşte că a fost condamnat la epilepsie din naştere. S-a născut cu o leziune pe creier şi la 12 ani a suferit prima criză care l-a doborât. Au urmat ani de tratamente în zadar. Acum, la 36 de ani, bărbatul încă se trezeşte cu teama că va fi înfrânt de crizele de epilepsie, cam zece la număr în fiecare lună.

Află mai multe despre acest caz pe www.mediafax.ro
 


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”