Poveştile brazilor de la Festivalul Brazilor de Crăciun

Festivalul Brazilor de Crăciun ne surprinde anul acesta cu "brazi - poveste", creaţi pentru a transmite un mesaj, o idee, o povestioară de viaţă.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Poveştile brazilor de la Festivalul Brazilor de Crăciun

Festivalul Brazilor de Crăciun ne surprinde anul acesta cu „brazi – poveste”, creaţi pentru a transmite un mesaj, o idee, o povestioară de viaţă.

Îmbinând modernitatea cu clasicul, fiecare designer a adus un concept unic şi special care ne duce în lumea mirifică a sărbătorilor de iarnă.

1. Bradul presei

Jurnalişti din cele mai importante trusturi media, precum şi bloggeri renumiţi, doresc ca  prin acest demers să susţină dreptul la educaţie al copiilor.Timp de mai bine de o oră invitaţii au retrăit, alături de copii, clipele frumoase din copilărie când pregăteau ghirlande sau globuleţe pentru bradul de Crăciun.

Sub îndrumarea designerilor Ana Wagner şi Cristian Samfira, decoraţiuni dintre cele mai originale au dat viaţă şi culoare Brăduţului Presei.

 

2. Copiii din programele educationale Salvaţi Copiii – Bradul cu poveşti

Vă vom spune povestea creionului cel trist. Era bine ascuţit, dar pe foaie el lăsa doar dâre stranii. Celelalte creioane rădeau de el, iar copiii nu-l foloseau niciodată. Curios, creionul cel trist întrebă celelalte creioane ce fac ele toată ziua.

Creionul galben îi răspunse că desenează raze de soare şi lanuri de grău. Creionul roşu desena inimioare şi maci minunaţi. Verdele desena păşuni imense şi brazi înalţi, iar cel albastru colora cerul cu nori mici şi răzleţi.

Numai creionul nefolosit nu-şi găsea rostul şi suferea. Într-o zi, însă, se trezi că cineva îl ridică şi îl strânge cu grijă între degete. Era atât de emoţionat… Aşa că lăsă mâna aceea de copil să facă ce dorea din el. Iar ea mai întâi desenă o liniuţă, un punct, iar apoi un bastonaş. Încet, încet, acestea s-au transformat în litere şi, în scurt timp, în cuvinte. Aşteptase mult acest moment. Era un dar adevarat, cel al scrisului!

3. Maria Marinescu

Am realizat acest brad gandindu-ma la un brad traditional, la brazii din cartile de povesti pentru copii. Bradul este din lemn si are globuri superbe, unele pictate cu povesti de Craciun, prinse in decupajele placilor de lemn …Este un brad cum as fi visat eu cand eram mica.

 

4. The ONE WISH- by Parlor

Designerul Veronica Zaharia si revista The ONE au creat acest brad cu gandul la cel mai pretios dar ce poate fi oferit copiilor: accesul la educatie. Pentru ca povestile copilariei nu ar exista fara copii care sa le citeasca.

Bradul este realizat 100% din materiale naturale, literele sunt taiate si prelucrate manual prin metode traditionale de tamplarie si pot fi folosite ulterior pentru a decora diverse spatii.Suportul bradului este conceput ca o mini biblioteca in care am adunat o colectie de povesti pentru copii  semnate de Silvia Kerim, povesti de Craciun si povesti traditionale romanesti.


 

 

5. Mark Twain International School – Cuibar de îngeri

Ei au venit izvor de apă vie.
Noi nu ştiam prea bine cine sunt.
Cu zborul obosit de-atât Pământ,
Ei jinduiau dup-o … hulubărie
Cu cer din Rai şi cetină din munţi,
Să-şi odihnească paşii lor desculţi.
Noi le-am croit sălaş din patru pini.
Ei au venit. La început puţini.
Apoi  din ce în ce mai mulţi.
Acum, din cuibul  lor răsar lumini
De muzici parfumate şi zglobii,
Încât tu, muritor de rând, nici azi nu ştii
Dacă sunt îngeri,
Dacă sunt copii …

 

6. Kristina Dragomir & Europa FM – Povestea bradutului de clestar

Europa FM a incurajat dintotdeauna excelenta si valorile autentice romanesti. La excelenta nu se poate ajunge fara acces la educatie. Copiii trebuie ajutati si incurajati sa imbratiseze scoala, iar eforturile noastre merg spre cei cu care viata nu a fost la fel de darnica.

De aceea, cu ajutorul designerului Kristina Dragomir, am creat un un bradut de clestar, un puternic simbol al Craciunului, dar si legat de povestile copilariei, ce formeaza un triunghi magic, transparent, in care diferentele sociale sunt estompate si doar ingerii sunt cei care au asezat pe crengi cateva stele culese de pe cer in spiritul generos al acestei sarbatori. Este o poveste care nu poate avea decat un final fericit: acela de a schimba in bine viata unui copil.

7. Doina Levintza – Protejati planeta!

 

Festivalul Brazilor de Crăciun (proiect derulat de Organizaţia Salvaţi Copiii) a ajuns anul acesta la ediţia cu numărul 12 şi odată cu ea la cea mai bogată galerie de brazi. 27 de creaţii, purtând semnătura unor renumiţi designeri şi artişti români, vor aduce copiilor fără acces la educaţie şansa unei vieţi mai bune.


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Modelare la domiciliu
Modelare la domiciliu
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”