Peste 1.000 de românce au învaţat să îşi autopalpeze corect sânii în luna octombrie

În România, peste 9.000 de femei sunt diagnosticate anual cu cancer de sân. Autopalparea sânilor şi consultarea unui medic
Peste 1.000 de românce au învaţat să îşi autopalpeze corect sânii în luna octombrie
Peste 1.000 de românce au învaţat să îşi autopalpeze corect sânii în luna octombrie, foto PR

Cancerul de sân este cel mai frecvent dintre toate tipurile de cancere la femei şi reprezintă principala cauză de deces prin cancer la femeile europene, potrivit Societăţii Europene de Oncologie Medicală. Peste 1.000 de femei au învăţat cum să îşi autopalpeze sânii în mod corect, în perioada 7-20 octombrie. Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul campaniei ”Are nevoie de tine. Vorbeşte cu EA!”.


Timp de două săptămâni, studenţi de la Facultatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” le-au învăţat pe femei să se autopalpeze folosind mulaje anatomice speciale şi un clip video în care un medic specialist explică cum se face corect autopalparea sânilor.

Femeile trebuie să  fie atente la orice modificări ale sânilor

” Cu ajutorul acestor mulaje anatomice este mult mai uşor să le arătăm femeilor cum arată o modificare la nivelul sânului şi ne bucurăm că această abordare a avut succes.” spune Oana Matei, Group Medical Manager Roche România.
”Pe parcursul celor două săptămâni ale campaniei am rămas impresionată de interesul deosebit al femeilor asupra sănătăţii lor. Cred ca aceste acţiuni de conştientizare sunt foarte utile şi mă bucur că am putut să iau parte la această campanie inedită.” spune Monica Anghel, studentă la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”.
Campania a fost susţinută de Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) şi Roche România şi s-a desfăşurat în centrul comercial Orhideea.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi
Mădălina Drăgoi
Senior Editor și Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile ... citește mai mult
Recomandare video
Ce simptome dă cancerul de ficat și cum se tratează