Parul trebuie spalat cel putin o data pe zi

Dermatologii atrag atentia ca este indicat ca parul sa fie spalat cel putin o data pe zi.
  • Publicat:
Parul trebuie spalat cel putin o data pe zi
Parul trebuie spalat cel putin o data pe zi

Dermatologii atrag atentia ca este indicat ca parul sa fie spalat cel putin o data pe zi. Nespalarea atrage dupa sine, spun doctorii dermatologi, favorizarea unui mediu microbian la nivelul scalpului. „Sebumul format pe firul de par duce la aparitia ciupercilor care produc iritatii la nivelul scalpului.

Neingrijirea adecvata favorizeaza aparitia matretii, a cojilor de pe scalp, dar si a zonelor rosiatice. Mediul in care ne desfasuram activitatea este si el un factor important care duce la murdarirea parului.  Mirosurile grele, cum ar fi cele de vopsea industriala, de mancare, sunt absorbite de firele de par, iar acest lucru cere automat spalarea acestuia”, afirma doctorul dermatolog Dorin Mihalache.

Medicii specialistii precizeaza ca produsele de aranjare a parului, gen fixativ, spuma, gel si chiar vopsea, nu afecteaza structura acestuia. „Aceste produse nu duc la pierderea firelor de par, pentru ca scalpul este foarte rezistent la tot felul de microbi si ciuperci, atunci cand este îngrijit adecvat, bineînteles”, spune doctorul dermatolog Mihai Teodoreanu.

Citeste cartea recomandata de CSID: "Alba ca Zapada si rosu bolsevic" , de Dorota Maslowska

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”