Pâinea albă nu e chiar atât de nocivă pe cât s-ar crede

I-am tot auzit pe cercetători spunându-ne cât de nociv e consumul de pâine albă. Ei bine, potrivit ultimului studiu publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry, nu e chiar aşa de rău să consumăm pâine albă.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Pâinea albă nu e chiar atât de nocivă pe cât s-ar crede

I-am tot auzit pe cercetători spunându-ne cât de nociv e consumul de pâine albă. Ei bine, potrivit ultimului studiu publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry, nu e chiar aşa de rău să consumăm pâine albă.

Potrivit rezultatelor obţinute în urma unui experiment, pâinea albă favorizează dezvoltarea bacteriilor benefice din intestine, care sunt foarte importante pentru sănătatea noastră. Un număr scăzut al acestor bacterii ne face să fim mai vulnerabili în faţa bolilor.

Sonia Gonzales şi echipa ei de cercetători au întrebat 38 de adulţi sănătoşi ce alimente consumă, apoi au analizat ce bacterii sunt prezente în intestinele acestora. Astfel, ei au observat că pectina, substanţă care se regăseşte în citrice, scade numărul bacteriilor benefice.

Studiul arată însă că pectina interacţionează cu alte substanţe din citrice, ce pot crea efecte neaşteptate şi pot scădea numărul bacteriilor benefice. În schimb, pâinea albă stimulează producţia de Lactobacillus, care ajută la menţinerea sub control ma bacteriilor dăunătoare, prevenind astfel infecţiile şi inflamaţiile la nivelul tubului digestive.

Aceste bacterii benefice sunt importante deoarece previn îmbolnăvirile şi ajută la recuperarea mai rapidă după o problemă de sănătate precum toxiinfecţia alimentară.

 

Autor: Theodora Râbu

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”