(P) Piele uscata? Piele atopica? Afla tratamentul corect

Desi dermatita atopica poate avea perioade lungi de remisie, puseurile pot reaparea oricand, deci pielea are nevoie permanenta de ingrijire, chiar si in momentele in care pare ca functiile ei s-au reglat.
(P) Piele uscata? Piele atopica? Afla tratamentul corect

Pielea uscata este o problema frecvent intalnita, atat la adulti cat si la copii. Neglijata, aceasta problema se poate agrava si pot aparea alte neplaceri: descuamare, crapaturi, senzatie de mancarime, iritatii, roseata.

Ele pot aduce, in cazul copiilor si nu numai, stari de iritabilitate, somn agitat, stres. De aceea, un program zilnic de ingrijire a pielii este extrem de important, dar la fel de important este sa ne tinem de el. 

Desi este foarte populara sintagma “piele fina ca de bebelus”, realitatea este ca nou nascutii si copiii mici au o piele extrem de sensibila, incomplet dezvoltata, de multe ori uscata si cu nevoi speciale de ingrijire. In plus, cazurile de dermatita atopica sunt in crestere, peste 20% dintre copiii din intreaga lume fiind diagnosticati cu aceasta afectiune.

Dermatita atopica este o boala cronica si are, de cele mai multe ori, cauze genetice. Daca unul dintre parinti are “teren atopic” (predispozitia de a dezvolta boli atopice, precum astmul, rinita alergica sau dermatita), atunci exista o probabilitate de 30% ca cel mic sa sufere de dermatita atopica. Daca ambii parinti sunt atopici, probabilitatea creste la 70%!

Desi dermatita atopica poate avea perioade lungi de remisie, puseurile pot reaparea oricand, deci pielea are nevoie permanenta de ingrijire, chiar si in momentele in care pare ca functiile ei s-au reglat. Una dintre cele mai frecvente greseli pe care le facem in cazul pielii uscate, foarte uscate sau atopice este supraincalzirea: fie ca aerul din casa e prea cald sau uscat, fie ca “infofolim” copilul in exces in timpul sezonului rece, fie ca iubim dusurile lungi si fierbinti.

Toate aceste greseli usuca pielea in ritm accelerat, provoaca disconfort, prurit intens si agraveaza simptomele deja existente. Pentru a evita senzatia de mancarime dupa dus si de piele care “tine”, este esential sa scurtam dusurile si sa folosim apa calda, nicidecum fierbinte si produse de curatare blande, fara detergenti agresivi.

Imediat dupa dus, este important sa aplicam crema hidratanta pe pielea stearsa usor, prin tamponare. Atentie, nu aplicati crema fara sa stergeti deloc pielea, pentru ca apa ramasa pe suprafata pielii va dilua crema si aceasta nu va mai putea forma acel film protector care sigileaza si protejeaza durabil.

Alegeti cu grija produsele pe care le aplicati pe piele, folositi formule sigure si eficiente recomandate de expertii dermatologi si urmati constant un ritual zilnic de ingrijire a pielii. Gama dermatologica ATODERM este formulata cu ingrediente active pure, dermo-restructurante, ce trateaza intensiv disfunctiile pielii uscate, foarte uscate sau atopice.

Ideale pentru intreaga familie, de la nou nascuti la adulti, produsele ATODERM se bucura de o toleranta excelenta, sunt puternic hidratante si antiinflamatorii.

Programul complet de ingrijire a pielii intregii familii: o poveste ATODERM cu final fericit!

Pasul 1: Curata bland pielea cu ATODRM Gel de Dus
Pasul 2: Ingrijeste intensiv pielea corpului cu formula calmanta ATODERM Intensive Balsam
Pasul 3: Ofera buzelor un aspect neted si sanatos in orice anotimp, cu ATODERM Balsam de buze.

Intra pe www.pieleuscata.com si afla cele mai actuale recomandari ale specialistilor dermatologi. In plus, vei gasi raspuns la toate miturile legate de ingrijirea pielii uscate, foarte uscate sau atopice.

Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică