O femeie a trăit doar cu suc de portocale, timp de 40 de zile. Care este starea ei, după ce a urmat dieta cu fructe

Anne Osbourne, din Queensland, Australia, a declarat că a băut suc de portocale timp de 40 de zile și că nu s-a simțit niciodată mai sănătoasă, scrie USA Today.
  • Publicat:

Anne Osbourne, din Queensland, Australia, a declarat că a băut suc de portocale timp de 40 de zile și că nu s-a simțit niciodată mai sănătoasă, scrie USA Today.

Osbourne, cunoscută și sub numele de @fruitisbeaut pe Instagram, postează pe pagina ei despre experiența cu fructarianismul, o dietă care are la bază doar fructe.

Experții în sănătate avertizează că această dietă nu aduce beneficii nutriționale sau aportul caloric zilnic necesar unei persoane, dar asta nu a împiedicat persoane precum Osbourne să o încerce.

„A fost o experiență minunată. Am simțit beneficii emoționale, fizice și spirituale,” a spus Osbourne urmăritorilor ei de pe Instagram despre cura ei de 40 de zile cu suc de portocale, pe care a făcut-o în timpul Postului Mare.

Ea a spus că în timpul postului cu suc a putut să „intre în interior” în timp ce avea „o sănătate fizică excelentă, energie excelentă și o stare generală de bine.”

Întrebată de urmăritorii ei cât suc bea în fiecare zi, femeia a răspuns că „Între 1-1,5 litri în cele mai multe zile”

De ce e periculos să consumi doar suc de portocale?

Experții sunt de acord că sucul de portocale are unele beneficii pentru sănătate și este bogat în vitamina C, care este bună pentru sistemul imunitar, inimă și promovează producția de colagen. De asemenea, este un antioxidant care protejează celulele împotriva radicalilor liberi, scrie Mayo Clinic. Deoarece organismul nu produce vitamina C în mod natural, trebuie să o obținem din dietă, dar mare atenție la excese, avertizează experții.

Consumul a 2.000 mg sau mai mult de vitamina C ar putea cauza probleme de sănătate precum calculii renali sau disconfort gastrointestinal, scrie Mount Sinai. Consumul de suc, care poate fi bogat în zahăr, nu are atât de multe beneficii ca și consumul de fructe întregi.

Un alt pericol potențial al consumului excesiv de suc de portocale este că portocalele sunt fructe citrice, care abundă în aciditate. Aciditatea poate deteriora smalțul dinților și poate cauza reflux gastric.

Dietele bazate pe sucuri de fructe, din care lipsesc caloriile găsite în alimentele solide ar putea duce, de asemenea, la inaniție sau chiar la moarte.

Foto: Instagram

Surse: 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being