O bunică și-a născut propria nepoată. Povestea neobișnuită a unei familii 

  • Publicat:

O femeie de 51 de ani i-a dăruit fiicei ei cel mai frumos cadou, după ce i-a fost mamă surogat. Bunica și-a născut astfel propria nepoată, prin fertilizare in vitro.

Julie Loving a născut pe data de 2 noiembrie o fetiță sănătoasă, într-un spital din Illinois, SUA. Alături i-a fost chiar fiica ei, Breanna Lockwood, mama biologică a fetei, potrivit ABC News.

Nou-născutul este primul copil al lui Lockwood alături de soțul ei, Aaron, aceștia fiind părinții biologici ai fetiței.

„A fost cu siguranță un proces incredibil”, a spus Lockwood, în cadrul emisiunii „Good Morning America”.

„Toate stările au venit de-odată, doar privind-o pe mama că a trecut prin toate acestea pentru mine și tot ce a făcut și continuă să facă pentru mine”, adaugă tânăra.

Loving și-a născut nepoata cu aproximativ 10 zile înainte de termen. Ea a avut nevoie de operație de cezariană din cauza unor complicații, spune Lockwood.

Femeia mai trecuse prin două sarcini

Aceasta a fost prima cezariană pentru Lockwood, mamă deja a doi copii, cu două sarcini care au decurs normal.

„A fost o zi foarte emoționantă cu multe lacrimi și momente fericite, dar și câteva clipe înfricoșătoare, însă doctorii noștri și echipa medicală au fost minunați”, spune proaspăta mămică.

Lockwood, în vârstă de 29 de ani, lucrează ca igienist dentar și încearcă, alături de soțul ei, să aibă un copil din 2016. După un an în care a încercat pe cale naturală fără succes, ea a trecut la fertilizarea in vitro.

După mai multe runde de fertilizări in vitro, operații și câteva pierderi de sarcină, medicul i-a sugerat fetei să se gândească să recurgă la o mamă surogată pentru că uterul ei nu poate susține o sarcină.

Mama fetei a avut însă ideea salvatoare care s-a dovedit a fi una de succes.

„Am alergat 19 maratoane și am participat la multe triatloane. Am simțit că pot s-o fac, mai ales că am avut sarcini ușoare cu ceilalți doi copii ai mei”, a spus bunica.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”